Pištoljem iznudili 8 hiljada eura

U policiji sumnjaju da je prvo B.M. saznao da se u kući N.R. nalazi veća količina novca, zbog čega je i pratio njenog supruga i čekao pogodan momenat za izvršenje krivičnog djela
78 pregleda 2 komentar(a)
Ivan Bušković, hapšenje, Foto: Vesko Belojević
Ivan Bušković, hapšenje, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 07.12.2012. 20:16h

Podgorička policija uhapsila je sugrađane B.M. (19), A.D. (20) i maloljetnog A.V. (17) zbog sumnje da su sinoć u Matagužima počinili razbojništvo.

Oni su osumnjičeni da su upali u porodičnu kuću N.R. u Matagužima, i od nje, uz prijetnju pištoljem, oteli osam hiljada eura, koje je policija pronašla i vratila vlasnici.

U policiji sumnjaju da je prvo B.M. saznao da se u kući N.R. nalazi veća količina novca, zbog čega je i pratio njenog supruga i čekao pogodan momenat za izvršenje krivičnog djela, odnosno vrijeme kada on ne bude kod kuće.

„On je, sumnja se, radi izvršenja razbojništva angažovao A.D. i A.V. i njih trojica su sinoć, oko 21 sat i 30 minuta, znajući da je suprug N.R. na putu, maskirani kapama sa prorezima za oči pokucali na vrata porodične kuće, koja je ona otvorila“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da A.D. uhvatio N.R. za vrat, dok joj je drugom rukom oduzeo mobilni telefon koji je držala u ruci, a onda su, uz prijetnje da ne viče jer će je u suprotnom povrijediti i upozorenje da mora da ćuti, njih trojica su od nje zahtijevala da im preda novac.

N.R. je negirala da ima novac, nakon čega je A.V. izvadio pištolj koji je držao iza pojasa, repetirao ga i uperio u njenom pravcu. N.R. im je zatim predala novac koji je bio u sefu.

„B.M, A.D. i A.V. su se potom udaljili, bježeći pored željezničkog kolosjeka u pravcu Golubovaca. Usput su odbacili dio garderobe koju su imali na sebi, a kad su dovoljno odmakli od lica mjesta podijelili su novac između sebe i nastavili da se kreću ka Golubovcima, gdje su se i razdvijili“, kaže se u saopštenju.

Policija je, kako se navodi, preduzela opsežne operativno–taktičke i druge mjere i radnje, koje su rezultirale identifikovanjem i hapšenjem slobode osumnjičenih, kao i pronalaskom novca.

Pronađen je i pištolj koji su razbojnici koristili, a u policiji sumnjaju da je to oružje B.M. prije nekoliko mjeseci ukrao iz jedne kuće u Golubovcima.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti predati zamjeniku Višeg državnog tužioca u Podgorici, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo.

Bonus video: