Radnik EPCG došao da isključi struju, vlasnik ga pretukao

Navodi se da je stanje Nuculovića trenutno stabilno, a da je protiv Đ. Đ. podnesena krivična prijava
90 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 07.12.2012. 17:57h

Radnik Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), Vinko Nuculović, brutalno je pretučen danas oko 14 sati u Danilovgradu, kada je pokušao da sa mreže isključi auto servis zbog visokog duga za struju, saopštemo je iz te kompanije.

„Vlasnik tog objekta, Đ. Đ., pesnicama je nasrnuo na zaposlenog EPCG, bez obzira na to što je par dana unazad sa njim postigao dogovor o uplati i odlaganju isključenja do petka“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je stanje Nuculovića trenutno stabilno, a da je protiv Đ. Đ. podnesena krivična prijava.

Iz EPCG su najoštrije osudili nasilničko ponašanje neplatiša računa za utrošenu električnu energiju, i naglasili da će i ubuduće nastaviti da sprovode sve zakonom propisane mjere kako bi zaštitili svoje zaposlene.

„Potrošači koji na ovaj način pokušavaju izbjeći zakonom propisane obaveze prema EPCG, izlažu sebe dodatnim neugodnostima koje podrazumijevaju krivične prijave i naknadnu kontrolu mjernog mjesta uz asistenciju policije“, pojasnili su iz te kompanije.

Oni su zamolili potrošače da, ukoliko imaju nedoumica vezanih za obaveze prema EPCG, posjete kancelarije lokalnih jedinica Snabdijevanja ili Elektrodistribucije.

„Jer je svaku nedoumicu, ili neshvatanje obaveza potrošača, moguće riješiti dijalogom i na obostrano zadovoljstvo“, zaključuje se u saopštenj.

Bonus video: