Zaplijenjeno šest kilograma skanka u Podgorici

Sumnja se da je A.N. nabavljao opojnu drogu skank radi prodaje iste van teritoriji Crne Gore na što ukazuje broj pakovanja i način skrivanja
3 komentar(a)
Skank Podgorica, Foto: Uprava policije
Skank Podgorica, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 07.12.2012. 17:47h

Službenici Uprave polcije (UP), su danas u Podgorici uhapsili slobode A.N. (27) sa Cetinja, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i falsifikovanje isprava.

"Pretresom putničkog motornog vozila, budvanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.N., pronađeno je šest većih vakumiranih pakovanja u providnom najlonu u kojima se nalazila biljna materija, za koju se osnovano sumnja da je opojna droga skank težine šest kilograma.

A.N. je tri pakovanja sakrio ispod poklopca motora u blatobranu desnog točka, dok su ostala tri pakovanja bila sakrivena u zadnjem braniku vozila" navodi se u saopštenju Uprave policije.

Pretresu putničkog motornog vozila, koji je obavljen u prostorijama Područne jedinice Podgorica, prethodila je kontrola A.N. na benziskoj pumpi u naselju Zlatica, nakon koje je, u saradnji sa Višim državnim tužiocem u Podgorice, osumnjičeni upućen u prostorije Uprave policije.

Nakon obavljenog ličnog pretresa od A.N. je oduzeto 170 eura, 1000 mađarskih franaka, crnogorski pasoš i lična karta, izdati na njegovo ime, i jedna inostrana vozačka dozvola izdata u Mađarskoj, na kojoj se nalazi njegova biometrijska fotografija, sa podacima na ime izvjesnog državljanina Mađarske.

Sumnja se da je A.N. nabavljao opojnu drogu skank radi prodaje iste van teritorije Crne Gore, na što ukazuje broj pakovanja i način skrivanja.

Oduzeti skank će biti poslat u Forenzički centar na vještačenje.

Bonus video: