Bošković u Peruđi

"Ovo je stvarno velika prilika, koja se, bukvalno, jednom u životu pruža. Nadam se da ću je maksimalno iskoristiti", kaže 18-godišnji Bošković
0 komentar(a)
Goran Bošković, Foto: Privatna arhiva
Goran Bošković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.12.2012. 15:56h

Italija, druga liga, to je bila značajna vijest za njega, ali i crnogorsku odbojku. Ako se odlazak u Italiju iz redova crnogorskog šampiona i ne može tretirati kao velika senzacija, onda transfer dojučerašnjeg člana Studentskog centra Gorana Boškovića u redove prvoligaša Sir Sejfita iz Peruđe predstavlja veliko iznenađenje, ali i potvrdu da iz jedne od dvije najjače lige na svijetu, i te kako, prate mlade talente na tržištu, čak i crnogorskom.

Posredstvom Igora Vušurovića, zlatnog olimpijca iz Sidneja i izvršnog direktora Odbojkaškog saveza Crne Gore, Bošković je prije 20 dana bio na probi i zadovoljio ukuse italijanskog prvoligaša, koji je mladom Boškoviću ponudio trogodišnji ugovor, koji će biti potpisan narednih dana.

Bošković je u Peruđu stigao u utorak, odradio je i prvi trening, sa jednom ekipom iz Spoleta (udaljen 50-ak kilometara od Peruđe). Takođe, imao je priliku da se upozna i sa trenerom Peruđe, Slobodanom-Bobom Kovačevićem, kao i saigračima, najboljim crnogorskim igračem svih vremena Goranom-Kviskom Vujevićem, i bivšim članom Budućnosti, Nemanjom Petrićem, primačkom linijom ovog kluba.

"Što se tiče prvog treninga, jako sam zadovoljan. Baš se dobro radi, što, na kraju krajeva, i želim", kaže za „Vijesti“ Bošković, koji će imati priliku da trenira i sa prvim timom, a dok ne stasa i bude spreman za najveće izazove, igraće u nekoj od ekipa sa kojom Peruđa ima saradnju.

Dolazak u Italiju predstavlja nešto sasvim neočekivano za Boškovića, kao ispunjenje sna za momka koji je igrao jednu od najslabijih liga Evrope i ponikao u Studentskom centru, koji se uoči starta sezone, praktično, ugasio zbog finansijskih razloga.

"Jako sam srećan. Ovo je stvarno velika prilika, koja se, bukvalno, jednom u životu pruža. Nadam se da ću je maksimalno iskoristiti", dodaje 18-godišnji Bošković, bivši kadetski, sada juniorski reprezentativac Crne Gore.

Interesantno, Bošković je početkom ove sezone mjesec dana boravio u Budvi, na probi u Budvanskoj rivijeri, ali na kraju, ipak, nije ostao u metropoli crnogorskog turizma.

"Nakon četiri dana probe, trener Budvanske rivijere (Siniša Reljić) mi je rekao da je on zadovoljan i da želi da radi sa mnom. Direktor kluba (Nenad Jovović) mi je usmeno rekao šta mi nude i ostalo je da mi daju ugovor na potpis. Ali, sve se to odugovlačilo… U međuvremenu mi je ispalo ovo za Italiju", ističe Bošković.

Bošković je proizvod „radionice“ Studentskog centra i mladog trenera Miloša Mitrovića, koji su posljednjih nekoliko godina iznjedrili i afirmisali nekoliko interesantnih mladih igrača, članova svih reprezentativnih selekcija, koji su kasnije našli nove klubove (Ivan Ječmenica i Nikola Lakčević su u Budućnosti, Blažo Milić u Budvanskoj rivijeri, Miloš Tatar i Jovan Delić u Đerdapu iz Kladova, odnosno na pozajmici u Novom Sadu, Nikola Kuč kao član Ribnice iz Kraljeva je na pozajmici u Kosovskoj Mitrovici, dok je Radoslav Ćuk u Kataru).

"Moram da istaknem jako dobar rad koji sam imao u Studentskom centru. Da nije bilo tako, vjerovatno ne bih ni bio ovdje. Zato želim da zahvalim ljudima koji su radili sa mnom, Milošu Mitroviću, Dragu Cimbaljeviću i Petru Karadžiću, kao i svim mojim bivšim saigračima. Svima, stvarno, želim puno sreće u budućoj karijeri", zaključio je Bošković.

Bonus video: