Porodična netrpeljivost: Sumnja da mu rođak lomi prozore i vrata

Policija istražuje ko je demolirao porodičnu kuću Uroša Škatarića u Matagužima
238 pregleda 0 komentar(a)
Škatariči kuća, Foto: Luka Zeković
Škatariči kuća, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.12.2012. 19:53h

Nepoznata osoba polomila je prozore i vrata na porodičnoj kući Uroša Škatarića u zetskom naselju Mataguži, u ponedjeljak rano ujutru oko dva sata poslije ponoći.

Uroš Škatarić sumnja da je njegovu imovinu demolirao neko iz porodice njegovog rođaka i prvog komšije Duška Škatarića, koji je to, međutim, negirao.

Netrpeljivost između porodica, kako je kazao Uroš, nastala je nakon što je Dušku Škatariću prije četiri mjeseca ukraden traktor.

Duško je, prema informacijama “Vijesti”, prijavio policiji krađu i tada naveo da sumnja da je traktor ukrao Uroš. Obrazložio je da su samo rođak i njegova porodica znali gdje se traktor nalazi.

“Spavao sam u sobi, kada sam oko dva sata poslije ponoći čuo lupnjavu. Mislio sam da je zemljotres ili da je udario grom u kuću. Istrčao sam iz sobe i imao sam šta da vidim. Stakla na vratima bila su polomljena, kao i prozori u kuhinji i dnevnoj sobi”, kazao je juče “Vijestima” Uroš.

On je dodao da je istrčao vani, ali da nije mogao da vidi ništa, jer nije bilo struje.

“Nijesam nikom dužan, ali imam problem sa porodicom rođaka koja živi pored naše kuće, koji je kulminirao prije četiri mjeseca, kada su me optužili da sam im ukrao traktor. Kunem se da nemam nikakve veze sa krađom traktora. Zbog čestih napada na moju suprugu i sina jedinca u zavadi sam sa Duškovom porodicom, tako da sam siguran da oni stoje iza napada na moju imovinu”, rekao je Uroš.

Stižu prijeteće poruke

Dodao je da je odmah pozvao policiju, koja je brzo došla i obavila uviđaj.

“Ponudili su mi pomoć. Nudili su mi i zaštitu koju sam odbio. Policija vrlo dobro zna šta se dešava među našim porodicama”, istakao je Uroš.

Njegova supruga Sandra Škatarić kazala je da joj sa nepoznatih brojeva stižu prijeteće poruke.

“Prijetili su da će mi zaklati i ubiti sina jedinca. Duškov najstariji sin mi je rekao i da će nas iseliti iz Mataguža”, kazala je Sandra.

Ona je dodala da ne zna kako će popraviti polomljena vrata i prozore, jer nemaju novca.

Protiv Uroša Škatarića 10. septembra ove godine podnijeta je prijava da je prijetio rođacima da će baciti bombu na njih.

U prijavi je navedeno da je kazao: “Baciću bombu na vas, ja imam sina jedinca, a vi tri sina. Na jade smo od vas cijeli život i moj otac i djed”.

Duško: Sve je iscenirano

“Vijesti” su, nakon razgovora sa Urošem, kontaktirale Duška Škatarića, koji je negirao da njegova porodica ima bilo kakve veze sa demoliranjem imovine komšije i rođaka.

“Moja porodica i ja nemamo nikakve veze sa uništavanjem imovine Uroša Škatarića”, rekao je Duško.

Rekao je da je prijavio policiji krađu traktora.

“Rekao sam im da se traktor prije nego što je ukraden nalazio na njivi udaljenoj oko tri kilometra od moje kuće. Gdje se nalazio taj traktor znala je samo moja petočlana porodica i Uroš, tako da sam siguran da on ima neke veze sa tom krađom. Nijesam išao u ’Vijesti’ ili ’Dan’ zbog toga, već sam prijavio nadležnim organima od kojih sam dobio obećanje da će pronaći krivca”, kazao je Duško.

On je dodao da je podnio zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv komšije zbog prijetnji. “Područni organ za prekršaje mu je uputio zahtjev da dođe u sud 11. decembra, tako da mislim da je sve ovo namjerno iscenirano da bi skrenuo krivicu sa sebe”, rekao je Duško, poljoprivrednik iz Mataguža.

Bonus video: