Presuda Raičeviću 10. decembra

Prema optužnici, Raičević je 25. novembra 2011. sa umišljajem ubio suprugu Mariju i Ivana Dulovića
254 pregleda 0 komentar(a)
igor raicevic, Foto: Uprava policije
igor raicevic, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 06.12.2012. 10:30h

Bez prisustva novinara, juče je u Višem sudu u Podgorici završnim riječima tužioca, punomoćnika oštećenih i advokata odbrane, okončano suđenje Igoru Raičeviću (34), okrivljenom za ubistvo supruge Marije Raičević i Ivana Dulovića.

Predsjednik vijeća sudija Milenka Žižić presudu će objaviti 10. decembra.

Na glavnom pretresu 25. septembra, Žižić je isključila javnost sa suđenja Raičeviću.

U obrazloženju odluke, sudija je rekla da se javnost isključuje sa preostalog toka glavnog pretresa zbog zaštite maloljetne djece, jer je Marija majka dvoje djece, a Ivan jednog, kao i zbog zaštite porodica oštećenih i optuženog.

Dulović je zet predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice.

“Ustav dozvoljava da se donese ovakva odluka radi zaštite javnog života i morala, kao i zbog zaštite porodičnog i bračnog života”, kazala je Žižić.

To je druga odluka suda o isključenju javnosti. Prva je donijeta 19. juna, nakon što je okrivljeni rekao da nije spreman da iznese odbranu.

Nakon nekoliko dana, Sud je otvorio suđenje za javnost, ali je i ta odluka promijenjena pošto je advokat odbrane Srđan Radović kazao da Dulović želi da iznese odbranu.

Prema optužnici, Raičević je 25. novembra 2011. s umišljajem ubio suprugu Mariju i Dulovića.

On je iz pištolja ispalio Mariji metak u glavu, od kojeg je na mjestu stradala. Nakon toga je u pravcu Dulovića ispalio šest metaka, od kojih su ga četiri pogodila.

Bonus video: