određen pritvor

Marko Šofranac uhapšen zbog tuče

Šofranac je određen pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je 27. novembra sa drugom Božidarom Šćepanovićem (30) nanio teške tjelesne povrede sugrađaninu Đ.P. (27
472 pregleda 19 komentar(a)
Marko Šofranac, Foto: Facebook
Marko Šofranac, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.12.2012. 12:24h

Podgoričanin Marko Šofranac (21) zvani Šole uhapšen je zbog tuče u kojoj je sugrađaninu nanio teške tjelesne povrede, saznaju “Vijesti”.

Šofranac je određen pritvor od 30 dana, zbog sumnje da je 27. novembra sa drugom Božidarom Šćepanovićem (30) nanio teške tjelesne povrede sugrađaninu Đ.P. (27).

Prema informacijama “Vijesti” iz podgoričke policije, Đ. P. je u tuči sa Šofrancem i Šćepanovićem zaradio frakturu nosne kosti sa dislokacijom.

Verbalni sukob između mladića, prema istim informacijama, dogodio se u večernjim satima u dijelu grada Preko Morače, da bi oko 22 časa eskalirao i prerastao u tuču četvorice mladića u Moskovskoj ulici, u neposrednoj blizini zgrade “Vektre”.

Šofranac otvorio vatru na Radonjića i drugove >>>

Sa jedne strane bili su Šofranac i Šćepanović, a sa druge Đ. P i B.K. (27), koji je zadobio lakše tjelesne povrede.

Šofranac i Šćepanović, nakon što su uhapšeni, sprovedeni su tužiocu. Na teret im je stavljeno krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom tjelesnom povredom.

Šofranac je od ranije poznat policiji jer je bio osumnjičen da je 10. septembra oko 13 sati iz pištolja pucao na kik boksera Gorana Radonjića i Podgoričane Aleksandra Joksimovića, Miliku Vukilića i Dalibora Globarevića,

Dan nakon, navodnog, pucanja na Radonjića i drugove Šofranac se prijavio policiji, koja ga je potraživala, zbog te pucnjave.

Nakon saslušanja pušten na slobodu. Prema tadašnjim informacijama “Vijesti” iz policije, on je negirao da je pucao na Radonjića i drugove.

U avgustu, u bašti podgoričkog lokala “Kerber” Šofranac je, prema tadašnjim nezvaničnim informacijama “Vijesti”, bez povoda preskočio ogradu kafića, a potom pesnicama navodno nasrnuo na trojicu mladića.

Zbog povrede oka, jedan od njih morao je da traže pomoć ljekara u Urgentnom bloku.

On je međutim tokom pregleda ljekara u KC-u policiji kazao da ne želi da prijavljuje šta mu se dogodilo, kao ni ime mladića, koji ga je povrijedio u bašti “Kerbera”, tako da Šofranac nije odgovarao za ovaj incident.

Šofranac je, prema informacijama “Vijesti”, prijatelj Zagoričana, koji se nalaze u zatvoru zbog računarske prevare, i posljednji od sedam osumnjičenih za nasilničko ponašanje na bazenima kod Sportskog centra “Morača”.