Bušković neće krivično odgovarati nakon pucnjave u Dajbabama

Napadnuti Nikola Bakić je prijavio policiji da je bio meta napada u Dajbabama, kada se iza njega zaustavio automobil, koji je vozio Bušković
416 pregleda 7 komentar(a)
Ivan Bušković, Foto: Luka Zeković
Ivan Bušković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 05.12.2012. 15:27h

Zabjelčanin Ivan Bušković (30) neće krivično odgovarati, iako je 3. decembra vozio druga Branka Bašovića (26), koji je sumnjiči da je ispalio nekoliko metaka ka Nikoli Bakiću (25) iz tog mjesta.

Osnovni tužilac odlučio je da u djelu Buškovića nema krivičnog djela, a krivično će odgovarati samo njegov drug Bašović kojem je pisana prijava za izazivanje opšte opasnosti ali i za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Napadnuti Nikola Bakić preksinoć je prijavio policiji da je bio meta napada u Dajbabama, kada se iza njega zaustavio automobil, koji je vozio Bušković.

“Iz automobila je izašao Bašović, a kada sam čuo repetiranje pištolja krenuo sam da bježim koliko me noge nose”, ispričao je Bakić policiji verziju događaja.

Nakon njegove prijave, policija je privela Buškovića, a nešto kasnije u pratnji advokata predao se i osumnjičeni Bašović.

Nikola Bakić naveo je i motiv napada – on smatra da je Bašović pucao na njega jer se prije nekoliko dana posvađao sa njegovim drugom na Zabjelu.

“Drugog motiva nema”, tvrdio je Bakić.

Iako je policija tokom noći uzimala izjave od aktera pucnjave u Dajbabama, tužilac je ocijenio da će krivično odgovarati samo Bašović.

Ivan Bušković prvostepeno je osuđen na devet mjeseci zatvora jer je 7. marta ove godine, mučki, s leđa, pesnicama nasrnuo na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić.

Presuda je u Višem sudu, gdje će vijeće odlučivati po žalbama njegovog advokata i tužioca.

Osumnjičeni Branko Bašović u tom slučaju sa još nekoliko prijatelja pokušao je da ponudi alibi osuđenom Buškoviću, pričajući na sudu da je on u noći napada, navodno, igrao fudbal sa njima u balonu u naselju Zelenika.

Bašović je poznat po nasilničkom ponašanju, a u martu 2010. godine je bio akter napada na Veselina Cakovića ispred zgrade Osnovnog suda u Podgorici, koji je trebalo da svjedoči protiv njega zbog pucnjave ispred pekare “Dion”.

Bonus video: