Budvanska rivijera dočekuje Jihostroj: Pobjedom da poprave utisak

"Sigurno da imamo imperativ pobjede, jer je potrebno da popravimo utisak iz prethodne dvije utakmice u Budvi", rekao je kapiten Milan Marković.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2012. 11:37h

Porazom u Češkim Budjejovicama, protiv večerašnjeg rivala, Jihostroja, odbojkaši Budvanske rivijere su još 30. oktobra u drugom kolu, praktično, otpali iz trke za prolaz u eliminacionu rundu (osminu finala) Lige šampiona.

Porazima u trećem i četvrtom kolu, iako još ne i teoretski, Budvani su se skoro oprostili i od jednog od tri najbolja trećeplasirana mjesta koja vode u CEV kup.

Jer, i sa tri boda protiv Jihostroja, izabranici Siniše Reljića bi sakupili četiri boda, koliko trenutno u drugim grupama imaju trećeplasirani Fridrihshafen (Njemačka), Konstanca (Rumunija) i Marek (Bugarska), dok Tur (Francuska) ima šest, a Unterhahing (Njemačka) i Arago de Set (Francuska) po pet bodova, i to prije njihovih mečeva u petom kolu.

Budvanskoj rivijeri, dakle, ni pobjeda u posljednjem kolu, u gostima protiv ruske Lokomotive, što bi bila prava senzacija, ne garantuje da može biti jedna od tri najbolje trećeplasirane ekipe. Realnija je, dakle, bitka za makar jednu pobjedu u grupi B, nakon što su Budvani u prošlom kolu, kod kuće sa Berlinom, osvojili prvi bod u ovogodišnjem takmičenju LŠ.

"Očekuje nas izuzetno važna utakmica, jer je to ujedno i posljednja utakmica kod kuće. Sigurno da imamo imperativ pobjede, jer je potrebno da popravimo utisak iz prethodne dvije utakmice u Budvi. Ipak, mislim da je protiv Berlina bila odlična utakmica i da smo igrali jako dobro. Nadam se da ćemo protiv Jihostroja uspjeti da zabilježimo tu prvu pobjedu u Ligi šampiona ove godine i da koliko–toliko zadržimo šanse da sa nekom pobjedom u Rusiji budemo treći u grupi i da obezbijedimo prolaz u Kupu CEV", rekao je kapiten Milan Marković.

Budvani su u Češkoj od Jihostroja poraženi 3:0, iako je moglo biti i drugačije. Rivijera, naime, u gostima nije iskoristila dvije set lopte u prvom setu, a u trećem je bila u igri do 22:22. U završnicama je, međutim, posustala...

"Jihostroj je iskusna ekipa, ima skup dobrih pojedinaca, igraju dobro. Mislim da je naša prednost domaći teren, i vjerujem da će publika doći u što većem broju čime bi nam pomogla da ostvarimo prvu pobjedu", dodao je Marković, koji se oporavio od povrede ramena i već je protovi Berlina bio u sastavu.

Jihostroj je jedina tri boda u grupi upisao upravo protiv Budvana, dok je doživio dva poraza od Lomotive i jedan od Berlina.

"Očekuje nas sigurno još jedan težak meč u Ligi šampiona. Nadam se da ćemo ponoviti igru iz utakmice protiv Berlina. Mislim da treba da smanjimo naše greške na minimum i onda možemo da se nadamo pobjedi", rekao je libero Budvana Ivan Rašović.

Dukić: Da ponovimo partiju protiv Berlina

"Sigurno da će meč biti težak, tamo smo izgubili 3:0, ali sa nekom dobrom igrom, izgubili smo dva seta na razliku, tako da očekujem da pokušamo da vratimo istom mjerom češkoj ekipi. Jednostavno, da ponovimo igru protiv Berlina, da borbenost, želja, motivacija bude kao protiv Njemaca. Ako bude tako, sigurno da možemo očekivati dobar rezultat za nas", rekao je primač Nemanja Dukić.

Utakmica u Mediteranskom sportskom centru počinje u 18 časova. Sude Grk Vasilis Raptis i Srbin Gordan Vilimanović.

U drugom meču ovog kola, Berlin je sinoć na svom parketu savladao Lokomotivu 3:1 (15:25, 25:12, 25:19, 25:19) i nanio Rusima prvi poraz u grupi. Ova tima imaju po četiri pobjede.

Galerija

Bonus video: