CNP pomaže beogradskom Narodnom pozorištu

Nakon požara v.d. upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić izjavio je da šteta nije ogromna, ali da Velika scena teatra jedno vrijeme neće raditi
131 pregleda 0 komentar(a)
Narodno pozorište, Foto: Serbianforum.org
Narodno pozorište, Foto: Serbianforum.org
Ažurirano: 04.12.2012. 17:29h

Crnogorsko narodno pozorište (CNP) pomoći će prihodom od predstave “Ribarske svađe” u režiji Ane Vukotić, Narodnom pozorištu u Beogradu, koje je u nedjelju uveče djelimično stradalo u požaru, saopštili su iz ove institucije.

"Sada će biti potrebno da se nađu sredstva za rekonstrukciju"

CNP je danas saopštilo da će u znak solidarnosti sa Narodnim pozorištem ukupan prihod od predstave “Ribarske svađe”, koja će se igrati 25. decembra, uplatiti Pozorištu u Beogradu.

CNP zato poziva podgoričku publiku da kupovinom ulaznica za pomenutu predstavu “zajedničkim snagama” pomognu Narodno pozorište u Beogradu. U požaru koji je iza ponoći izbio u Narodnom pozorištu u Beogradu izgorio je dio bine.

Nakon požara v.d. upravnika Narodnog pozorišta Dejan Savić izjavio je da šteta nije ogromna, ali da Velika scena teatra jedno vrijeme neće raditi, dok će Mala scena "Raša Plaović" vrlo brzo normalno funkcionisati.

Požar na zadnjem dijelu scene

Savić je srpskim medijima kazao da je požar izbio oko ponoći na zadnjem dijelu scene, najverovatnije zbog električnih instalacija.

Savić je rekao da će scena "Raša Plaović" već od danas biti u funkciji, da na Velikoj sceni do daljeg neće biti dešavanja

"Srećom niko nije povrijeđen, a da požar nije bio toliko veliki govori i činjenica da nije bilo potrebno da se prekine struja kako bi bio ugašen", rekao je Savić.

V.d. upravnika je naglasio da je ljudski faktor bio na visini zadatka, da su članovi obezbjeđenja Pozorišta reagovali brzo i odlučno, kao i interventne službe koje su se u najkraćem roku pojavile u Pozorištu. Sreća u nesreći je što gledalište nije zahvaćeno požarom.

"Sada će biti potrebno da se nađu sredstva za rekonstrukciju, postignu dogovori sa osiguranjem kako bi se šteta sanirala što prije", rekao je Savić.

Savić je takođe rekao da će scena "Raša Plaović" već od danas biti u funkciji, da na Velikoj sceni do daljeg neće biti dešavanja i da će biti potrebno neko vrijeme da se procijeni kada će ona biti osposobljena za redovni izvođački repertoar.

Bonus video: