Ubistvo Saše Pejanovića predstavlja bezdušnu političku likvidaciju

Presuda optuženom Zoranu Bulatoviću, policajcu, biće objavljena 14. decembra
342 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2012. 13:05h

Suđenje za ubistvo crnogorskog boksera Aleksandra Saše Pejanovića završeno je danas u Višem sudu u Podgorici. Predsjednik Vijeća sudija Vesna Moštrokol je kazala da će presudu optuženom Zoranu Bulatoviću, policajcu, objaviti 14. decembra.

Punomoćenik porodice pokojnog Pejanovića, advokat Dalibor Kavarić, kazao je da je ubistvo Saše Pejanovića predstavlja bezdušnu političku likvidaciju, nakon što je Pejanović iskazao građanski protest pred Skupštinom Crne Gore u oktobru, 2008. zbog odluke Vlade Crne Gore da prizna Kosovo za novu državu.

Sudija ga je opomenula, upozoravajući da završnu riječ saopšti na osnovu rezultata dokaznog postupka i navode optužnice.

Kavarić je odgovorio da se bavio uzrocima ubistva i da je došao do ovakvog zaključka.

Advokat Zdravko Begović, branilac optuženog Bulatovića, traži od suda da ga osudi za ubistvo na mah, jer smatra da je samo to dokazano krivično djelo, a ne i navodi optužnice po kojem je Bulatović počinio ubistvo za koje se po zakonu može izreći kazna do 15 godina zatvora.

Mjesto gdje je ubijen Pejanović

Prema optužnici, Bulatović je 30. maja 2011. godine, nakon kraće prepirke, hicem iz pištolja sa umišljajem usmrtio Pejanovića u bašti ugostiteljskog objekta “Lido” u Podgorici. On je, kako se navodi, prišao Pejanoviću, koji je sa svojim društvom sjedio u navedenom lokalu.

Nakon kraće svađe, iz pojasa je izvadio pištolj i ispalio hitac u grudi Pejanovića, od kojeg je preminuo.

Bonus video: