Pucnjava u Dajbabama: Bušković dovezao druga na obračun

Osuđeni za napad na novinarku Lakić sinoć priveden u policiju zbog pucnjave u Dajbabama, predao se i njegov drug Branko Bašović (26)
418 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2012. 16:35h

Zabjelčanin Ivan Bušković (30), koji je osuđen na devet mjeseci robije zbog napada na novinarku “Vijesti ” Oliveru Lakić, bio je akter pucnjave kod škole u podgoričkom naselju Dajbabe.

On je sinoć zadržan u policiji kao i njegov prijatelj Branko Bašović (26), koji se sumnjiči da je ispalio tri metka ka Nikoli Bakiću (25). On u napadu nije povrijeđen.

Bakić je nakon napada otišao u policiju i prijavio da je bio meta napada dvojice Zabjelčana, navodeći i mogući motiv za pucnjavu.

Sagovornik “Vijesti” iz PJ Podgorica ispričao je da je Bakić naveo kako je sinoć oko 20.50 časova pješice išao glavnom ulicom kroz naselje, kada se mimoišao sa automobilom, kojim je upravljao Bušković.

Ivan Bušković

Bakić je tvrdio da se automobil zaustavio nakon desetak metara, te da je osumnjičeni Bašović izašao iz vozila i repetirao pištolj. Napadnuti mladić ispričao je da je počeo da bježi “koliko ga noge nose” kada je čuo zvuk repetiranja pištolja, te da je tokom bježanije čuo tri hica.

Mladić je pred inspektorima tvrdio da je siguran da je ka njemu pucao Bašović, a da je automobil vozio Bušković, kojeg je znao iz medija i sa Zabjela. Inspektorima je Bakić ispričao i verziju mogućeg motiva - on je tvrdio da je razlog napada njegova svađa sa prijateljem osumnjičenog Bašovića od prije nekoliko dana.

“Posvađao sam se sa njegovim drugom. Nema drugog razloga da me napadnu osim tog”, povjerio se Bakić inspektorima.

Bušković je osuđen za nasilničko ponašanje jer je 7. marta ove godine, oko 21.30 časova, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog bez povoda, fizički napao na novinarku, dok je vraćajući se s posla otključavala vrata zgrade u kojoj živi

Buškovićev advokat Darko Hajduković kazao je sinoć “Vijestima” da ga njegov klijent nije zvao iz policije.

“Od vas čujem za taj događaj. Pretpostavljam da on nije osumnjičen, jer nijesam dobio poziv do sada”, naveo je Hajduković.

“Vijestima” je sinoć rečeno da će Bušković i Bašović biti zadržani, a da će tužilac na osnovu izjava i drugih dokaza odlučiti da li će i protiv koga pokrenuti krivični postupak.

Od Buškovića i Bašovića sinoć su uzete parafinske rukavice, da bi se vještačenjem utvrdilo ko je sinoć u Dajbabama pucao.

Ivan Bušković nedavno je osuđen na devet mjeseci zatvora zbog napada na novinarku Lakić, a prvostepena presuda je dostavljena Višem sudu na odlučivanje po žalbama advokata i tužioca.

Bušković je osuđen za nasilničko ponašanje jer je 7. marta ove godine, oko 21.30 časova, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog bez povoda, fizički napao na novinarku, dok je vraćajući se s posla otključavala vrata zgrade u kojoj živi.

On je nakon hapšenja za napad na novinarku odmah upućen na izdržavanje kazne u Spuž, jer je ranije bio osuđen na polugodišnju robiju zbog toga što je pretukao komšiju.

Optuženi za napad na novinarku, čiji je nadimak Buš, bio je član grupe koja je pravo snažno 2007. godine osuđena na dvadeset godina i sedam mjeseci zatvora, a njegov dio robije bile su dvije godine i tri mjeseca.

Bašović bio u dugom redu za alibi

Osumnjičeni Branko Bašović svjedočio je na suđenju za napad na novinarku Oliveru Lakić, a on je bio u grupi mladića, koji su pokušali da daju alibi optuženom drugu.

Međutim, njegov iskaz se razlikovao od drugih svjedoka, jer je on naveo da je u vrijeme napada na fudbalskom terenu u Zelenici branio Ivan Siništaj, a ne Bušković, kako su to tvrdili ostali njegovi prijatelji, pokušavajući da mu obezbijede alibi.

Osumnjičeni Branko Bašović bio je i akter scena iz akcionih filmova koje su se, u martu 2010. godine, odigrale ispred Osnovnog suda u Podgorici. On je sa još dvojicom mladića ispred suda pokušao da prijeti svjedoku Veselinu Cakoviću sa Zabjela, koji je trebalo da ispriča šta se dogodilo nekoliko dana ranije ispred pekare “Dion”, kada je Bašović sa prijateljem nasrnuo na dvojicu mladića i pucao na njih.

Drama ispred suda trajala je nekoliko minuta, a policija je sustigla Bašovića i prijatelje i kod njih našla dva pištolja i oko 130 metaka...

Galerija

Bonus video: