u centru podgorice

Pijani vozač izazvao udes policija mirno prošla pored njega

Crni “audi” podgoričkih registarskih oznaka ED657 kretao se ispred službenog “nisana” “Vijesti” lijevom trakom, ne brže od ograničenja
52 pregleda 36 komentar(a)
Policija, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Policija, Podgorica, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 03.12.2012. 19:21h

Reporteri “Vijesti” prisustvovali su preksinoć, tridesetak minuta poslije ponoći, nesvakidašnjoj saobraćajnoj nezgodi.

Službeni auto “Vijesti” išao je u pravcu Starog aerodroma, a u trenutku nezgode nalazio se na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, naspram galerije, stotinjak metara ispred semafora kod hotela “Crna Gora”.

Crni “audi” podgoričkih registarskih oznaka ED657 kretao se ispred službenog “nisana” “Vijesti” lijevom trakom, ne brže od ograničenja.

Odjednom, “audi” se našao u cvijeću, na ostrvu koje razdvaja trake za suprotne smjerove. Iznenađeni reporteri i vozač “Vijesti” u sljedećem trenutku vidjeli su da je u “audi” udario automobil “pasat karavan” registarskih oznaka PG-DF884 koji je u centru grada, na najprometnijoj raskrsnici, uspio da uđe u suprotan smjer i “punim gasom” udari u “audi”.

Nekoliko trenutaka nijedan od aktera udesa nije izašao iz automobila. “Pasat” je, zatim, u rikverc krenuo do semafora i prešao u traku kojom je prvobitno trebalo da ide. Parkirao se naspram automobila u koji je udario, i ispod kojeg mu je od sudara ostao branik.

Nekoliko trenutaka nakog toga vozač “audija” izašao je iz automobila, a razjareni vozač “pasata”, koji je bio vidno alkoholisan, počeo je da urla na slučajne prolaznike, ali i one koji su se okupili da posmatraju nesvakidašnju scenu.

Iz Saobraćajne policije “Vijestima” je sinoć pojašnjeno da oni, po zakonu, ne mogu raditi uviđaj ako se vozači dogovore ko će platiti materijalnu štetu

Repoteri “Vijesti” u 00.32 časova pozvali su policiju. Ljubazni dežurni policajac, nakon što je saslušao o čemu je riječ, pozvao je policijske patrole. Tokom razgovora sa njim, patrola policije slučajno je prošla pored mjesta nezgode.

Vozač “pasata” koji je i dalje razulareno vikao i mahao rukama rekao je policajcima u bijelom “mercedesu” da prođu, a to im je rukom signalizirao i vozač “audija”. Policijska patrola se udaljila, bez ikakve provjere što se desilo, ne izlazeći iz automobila, i bez obzira na to što se “audi” dijelom nalazio na ostrvu koje dijeli bulevar.

Grupa od desetak mladića okupljenih ispred zgrade Pošte Crne Gore, reporteri “Vijesti” i nekoliko prolaznika posmatrali su dalji razvoj situacije. Uznemireni vozač “pasata” uzeo je branik svog automobila koji je otpao, stavio ga u gepek svog vozila, vikao na svog suvozača i otišao prema mostu Blaža Jovanovića.

Vozač “audija” nekoliko trenutaka nakon toga pokušavao je da vrati vozilo u saobraćajnu traku, pa potom otišao.

Malo dalje, na parkinzima oko Doma vojske, policija je legitimisala zaljubljene parove i mladiće koji su došli do “Krune” da nakon večernjeg izlaska nešto pojedu. Ovakvi su, zna se, ozbiljna prijetnja po bezbjednost građana, a i mogli bi sa hamburgerom u ruci ugroziti bezbjednost saobraćaja, mnogo više nego vozač koji očigledno pijan centrom grada vozi suprotnom trakom i udara druge automobile, viče i prijeti prolaznicima. Mirno protiče još jedna podgorička tranziciona noć.

Iz Saobraćajne policije “Vijestima” je sinoć pojašnjeno da oni, po zakonu, ne mogu raditi uviđaj ako se vozači dogovore ko će platiti materijalnu štetu.

“Saobraćajna patrola je privodila lice koje je bilo u alkoholisanom stanju i naišli su bulevarom popred mjesta nezgode. Zaustavili su se, a zatim su im vozači rekli da su se dogovorili i oni su produžili”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz policije.