Nova maksimalna pobjeda, Budućnost bolja od Jedinstva

Nakon sinoćnje pobjede protiv makedonske Škendije, izabranici Zorana Vukčevića savladali su večeras u Podgorici i Jedinstvo iz Brčkog 3:0 (25:23, 25:23, 25.16).
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 20:41h

Budućnost je upisala i drugu maksimalnu pobjedu i blizu je osvajanja prvog mjesta na prvom od četiri turnira novoformirane Balkanske odbojkaške lige – nakon Škendije, izabranici Zorana Vukčevića su “uzeli mjeru” i Jedinstvu iz Brčkog (večeras su bili oslabljeni neigranjem povrijeđenog prvog tehničara Žarka Kisića), sa 3:0 za 71 minut efektivne igre, u težem i boljem meču nego na premijeri i sjutra (13 časova) protiv albanskog Studenta imaju priliku da turnir u Podgorici završi sa maksimalnim učinkom.

"Kao što smo znali i očekivali, meč protiv Jedinstva bio je bolji, tvrd. Možda ovaj rezultat od 3:0 nije toliko realan, ali mi smo odigrali dobro, u svim elementima, i zasluženo slavili. Treći rival, Studenti, realno su slabija ekipa od nas, tako da očekujem maksimalnu pobjedu, ali ne smijemo da se opuštamo, već moramo da odigramo maksimalno. S obzirom na to da znamo kakva nam je liga, ova Balkanska će nam dosta značiti, jer smo mlada ekipa, željna dokazivanja", rekao je mladi 19-godišnji primač servisa Budućnosti, Andrej Bojić.

Kao i u prvom meču, Budućnost je rivala nadigrala u svim elementima, a ekipu je ponovo predvodio korektor Irfan Hamzagić sa 18 poena i svega dvije greške (po jednu u napadu i na servisu)! Osim startera, Boškovića, Đuranovića, Ječmenice, Bojića, Vukašinovića, Hamzagića i Medojevića, u igru su ulazili Babić, Radović, Strugar i Radulović.

Prva dva seta bila su neizvjesna do kraja. Budućnost je u prvom bila konstantvo u vođstvu, do tri poena, ali je Jedinstvo izjednačilo na 20:20. Na 21:21, nakon servis greške Janjića, Đuranović je blokom donio 23. poen i Podgoričani su tu prednost sačuvali do kraja.

Slično je bilo i u drugom setu (Budućnost je imala i četiri poena prednosti na 9:5), a na 23:20 se činilo da je set odlučen. Ipak, Jedinstvo je uspjelo da izjednači na 23:23, ali je Budućnost, ipak, stigla do 2:0 u setovima – Hamzagić je realizovao prvi napad, a onda je Bojić as servisom otklonio sve dileme.

U trećem setu dileme nije bilo od 10:5, pa je Vukčević u finišu izvršio tri izmjene (Babić, Strugar i Radulović su zamijenili Vukašinovića, Hamzagića i Boškovića), pa su Podgoričani i u izmijenjenom sastavu rutinski priveli meč kraju.

U drugom meču, Studenti je bio bolji od Škendije 3:1 (21:25, 28:26, 25:12, 26:24).

Prvi turnir se završava sjutra, a rival Budućnosti od 13 časova je Studenti. Dva sata ranije igraće Jedinstvo i Škendija.

Budućnost - Jedinstvo 3:0 (25:23, 25:23, 25:16)

Podgorica - Sala Srednje Medicinske škole. Gledalaca: oko 100. Sudije Serafimovski (Makedonija) i Zguri (Albanija). Poeni iz napada: Budućnost 39, Jedinstvo 32. Poeni iz bloka: Budućnost 10, Jedinstvo 7. Poeni iz servisa: Budućnost 7, Jedinstvo 7. Greške: Budućnost 20, Jedinstvo 19.

Budućnost: Vukašinović 7, Babić, Medojević (libero), Lakčević, Bošković, Radulović, Ječmenica 8, Đuranović 7, Hamzagić 18, Bojić 15, Radović, Strugar 1.

Jedinstvo: Stančić, Teodorović 8, Gajić 3, Janjić, Čolo 2, Hukićević, Čendić 11, Kisić, Lukić (libero), B. Trakić (libero), E. Trakić 1, Radić 16.

Bonus video: