Top forma: Zavidni rezultati za kratko vrijeme

Počnite sa laganim zagrijavanjem u trajanju od nekoliko minuta. To može biti hodanje, marširanje u mjestu ili stepovanje sa visoko podignutim koljenima.
124 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 18:58h

Vježbe sa sopstvenom težinom mogu vam pomoći da ostanete u formi bez odlaska u fitnes centre. Kod kuće, na putu, u prirodi s malo ili bez opreme, možete postići zavidne rezultate.

Vježbe sa sopstvenom težinom usmjerene su na održavanje mišićne snage i izdržljivosti ili stvaranje navike za intervalni cardio trening kod kuće.

Počnite sa laganim zagrijavanjem u trajanju od nekoliko minuta. To može biti hodanje, marširanje u mjestu ili stepovanje sa visoko podignutim koljenima. Cilj zagrijavanja je pripremiti organizam za visoko intenzivne vježbe i prevencija povreda.

Izvodite svaku vježbu 30 sekundi do dvije minute, zavisno od vaše forme i interesovanja.

Pređite na sljedeću vježbu oprezno, ali brzo. Možete nastaviti trening koliko god želite, ali cilj je dvadeset do trideset minuta treninga. Ohladite se sa pet ili više minuta istezanja.

Stručnjaci u oblasti fitnesa, sklekove odavno preporučuju kao jednu od najkompletnijih vježbi za oblikovanje mišića grudi, ramenog pojasa, ruku i stomačne regije.

Sklekovi

Primarni mišići koji rade: grudi

Sekundarni mišići koji rade: triceps

Okrenite se licem prema podlozi. Oslonite se na nožne prste i dlanove, a tijelo držite u ravnoj liniji. Dlanove postavite ispod ramena. Savijajući podlaktice spustite se grudima što bliže podu i istim putem vratite se nazad. Izdahnite vazduh dok se spuštate, a udahnite dok se podižete.

Sklekovi sa koljena

Primarni mišići koji rade: grudi

Sekundarni mišići koji rade: triceps

Okrenite se licem prema podlozi. Stopala su podignuta od poda, a koljena oslonjena o pod.Tijelo držite u ravnoj liniji.Dlanove postavite ispod ramena. Savijajući podlaktice spustite se grudima što bliže podu i istim putem vratite se nazad. Izdahnite vazduh dok se spuštate, a udahnite dok se podižete.