Pešić sjutra protiv Simeunovića

Biće to njegov drugi profesionalni meč, nakon što je prošlog mjeseca na Cetinju savladao Bosanca Armina Kukića.
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2012. 17:30h

Nakon uspješnog debija na Cetinju, Podgoričanin Bojan Pešić sjutra će u Mostaru imati drugi profesionalni meč. Njegov rival u borbi koja će trajati četiri runde je domaći srednjak, Slaviša Simeunović.

Prije 20-ak dana u debiju u profesionalnom ringu, Pešić je jednoglasno bio bolji od Armina Kukuča iz Bosne i Hercegovine.

"S obzirom na to da je Pešić tek zakoračio u profesionalni boks, potrebni su mu mečevi za rejting i sticanje iskustva. Pešić je dugo pauzirao zbog povrede koljena koju je riješio operacijom u Novom Sadu, što je bilo vidno u prvoj rundi njegovog debija. I borba bez kacige, kondicija, sve je to drugačije nego kod amaterskih borbi".

"Pešić se za prelaz u profesionalce vrijedno spremao kod trenera Zlatka Malikovića. Godinama unazad Pešić je moj sparing partner i smatram da neće imati problema zbog blizine termina u odnosu na njegov debi. Ipak su to mečevi u četiri runde", kazao je internacionalni IBF prvak, Predrag Radošević, koji će biti u Pešićevom uglu i pomagati savjetima.

Pešićeva borba biće peta u programu od sedam mečeva u SC “Bijeli brijeg”.

Početak revije planiran je za 19 sati.

Bonus video: