Podgoričanin zapalio stan zbog para od osiguranja?

Jedan od komšija je ispričao da je Lješnjak sumnjao kako mu je požar podmetnut
151 pregleda 10 komentar(a)
Milan Lješnjak, Foto: Vesko Belojević
Milan Lješnjak, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.11.2012. 17:23h

Podgoričanin Milan Lješnjak uhapšen je zbog sumnje da je prije dvije noći zapalio svoj stan u podgoričkom naselju Zabjelo.

Policijski inspektori, prema nezvaničnim informacijama, sumnjaju da je Lješnjak izazvao požar u svom stanu kako bi uzeo novac od osiguranja.

"Lješnjak je 28. novembra lišen slobode zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti. On je u zakonskom roku predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici na dalju nadležnost”, saopšteno je “Vijestima” iz Uprave policije.

Soba u stanu Milana Lješnjaka u Ulici Radosava Burića 169 izgorjela je prije dvije noći, a brzom intervencijom vatrogasci su spriječili dalje širenje vatrene stihije.

Jedan od Lješnjakovih komšija koji je insistirao na anonimnosti, kazao je juče “Vijestima” da je vlasnik stana, nakon požara govorio da mu je požar najvjerovatnije podmetnut

Rukovodilac operativnog sektora Službe zaštite Vidak Đelević prekjuče je kazao "Vijestima" da su vatrogasci uspjeli da spasu veći dio stana i da je izgorjela spavaća soba.

"Požar je prijavljen u 6.08 časova. U gašenju je učestvovalo devet vatrogasaca sa četiri vozila, a požar je ugašen u 6.55 časova", kazao je Đeljević.

Stanari prije dva dana nijesu bili raspoloženi za razgovor sa reporterima "Vijesti", a nekoliko nepoznatih osoba nije im dozvolilo da uđu u stan.

Jedan od Lješnjakovih komšija koji je insistirao na anonimnosti, kazao je juče “Vijestima” da je vlasnik stana, nakon požara govorio da mu je požar najvjerovatnije podmetnut. To je, tvrdi njegov komšija, potkrijepljivao tvrdnjom da u stanu, u trenutku izbijanja požara, nije bilo nikog.

Nedugo nakon toga, tvrdi Lješnjakov komšija, inspektori su sklopili kockice i uhapsili vlasnika stana.

Bonus video: