Carević tvrdi da je milionski posao ugovorio sa Marovićem

Izgradnja platoa na Jazu, koja se odvijala uoči koncerata “Rolingstonsa” i Madone, 2007. i 2008. godine, koštala je opštinu Budva 4,8 miliona eura
373 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 30.11.2012. 11:03h

Grbaljski preduzetnik, vlasnik preduzeća "Carinvest" Marko-Bato Carević rekao je da je posao oko isporuke kamena, kojim je izgrađen plato na Jazu za koncert "Rolingstonsa", ugovorio u maju 2007. sa tadašnjim predsjednikom odbora za organizaciju koncerta Svetozarom Marovićem.

Kako je "Vijestima" potvrđeno, Carević traži od opštine Budva da mu za to plati 1,6 milion eura, plus kamate, tako da je njegovo potraživanje ukupno dva miliona eura.

Marović svjedočio zbog miliona za uređenje Jaza>>>

Po njegovoj tužbe protiv opštine u ponedjeljak je održano ročište u Privrednom sudu u Podgorici, a kao svjedoci su bili pozvani Marović i tadašnji gradonačelnik Rajko Kuljača.

Novo ročište zakazano je za 13. decembar, kada bi svoje izjave trebalo da daju aktuelni predsjednik Opštine Lazar Rađenović i bivši načelnik za investicije Dragan Marović.

Veliki poslovi u Budvi ne mogu proći bez njega: Marović

Izgradnja platoa na Jazu, koja se odvijala uoči koncerata “Rolingstonsa” i Madone, 2007. i 2008. godine, koštala je opštinu Budva 4,8 miliona eura.

Na tenderu, koji je tek raspisan u jesen 2009. kada su radovi bili već okončani, posao je dobila kompanija “Gugi komerc”, biznismena Branislava–Gugija Savića. Savić je rekao da će sve što ima na tu temu da kaže reći na suđenju u Privrednom sudu u Podgorici.

Carević je kategorično demantovao da je na Jazu njegova firma bila podizvođač firmi "Gugi komerc".

U opštini Budva "Vijestima" je rečeno da ne postoji nijedan dokument da je firma “Carinvest” učestovovala u izgradnji platoa na Jazu

On je uvjeren da je greškom obaveza plaćanja umjesto "Carinvestu" bila usmjerena prema "Gugi komercu".

"S obzirom da se radi o ljudima koje su moje komšije, poznanici, ljudima od riječi i ugleda, pa iako je prošlo gotovo pet i po godina, očekujem da će greška biti ispravljena. Po preporuci predsjednika Opštine Budva Lazara Rađenovića, dopisom broj 001-2177/1 od 25.juna 2012, tužio sam Opštinu Budva u cilju naplate svojih potraživanja", istakao je Carević.

Tužbe podnio nakon što je vidio koliko je Savić zaradio?

U opštini Budva "Vijestima" je rečeno da ne postoji nijedan dokument da je firma “Carinvest” učestovovala u izgradnji platoa na Jazu. Prema nezvaničnoj verziji iz opštine, “Carinvest” je ponudila svoj kamen iz kamenoloma, koji je firma “Gugi komerc” koristila prilikom izgradnje terena.

Opština je cijeli posao zaključila sa “Gugi komercom”. Do sudskog epiloga je došlo nakon što se proljetos “Carinvest” obratio Opštini da mu isplati kamen, a iz Rađenovićeve administracije mu je preporučeno da se obrati “Gugi komercu” i da njih tuži ako se ne dogovore.

Ipak, Carević je podnio tužbu protiv opštine, a navodno je cijeli posao na početku dogovoren tako što je Carević ponudio besplatno svoj kamen, jer su on i Svetozar Marović iz istog sela u Grblju.

Tužba je, prema verziji iz opštinske uprave, uslijedila nakon što je Carević saznao da je “Gugi komerc” od tog posla ostvario enormnu zaradu.

Galerija

Bonus video: