Berane: Gradsko groblje ponovo oskrnavljeno

Samo nekoliko dana ranije nestale su četiri bronzane biste sa mjesnog groblja u prigradskom naselju Budimlja, o čemu su “Vijesti” pisale
237 pregleda 7 komentar(a)
Oskrnavljen grob, Foto: Rabrenović
Oskrnavljen grob, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 29.11.2012. 16:51h

Sa gradskog groblja u Beranama neko je preksinoć ukrao šest bisti i dva stilizovana bronzana goluba.

Direktorica JP „Komunalno“ Milijana Vučeljić osudila je taj vandalski čin i izrazila saosjećanje sa porodicama čiji su nadgorbni spomenici oskrnavljeni.

„Mi gazdujemo gradskim grobljem. Imamo čuvara, ali prosto ne mogu da vjerujem da je neko bio sposoban ovo da uradi.

Građani Berana apeluju na policiju da stane na kraj krađama. Većina njih je vjerovatno u pravu kada kaže da bi trebalo samo pronaći otkupkljivače bakra i bronze na sjeveru, kojih ima svega dva ili tri

Ostalo nam je samo da slučaj prijavimo policiji, što smo i učinili, i da izjavimo žaljenje i saosjećanje sa porodicama“, kazala je Vučeljićeva.

Samo nekoliko dana ranije nestale su četiri bronzane biste sa mjesnog groblja u prigradskom naselju Budimlja, o čemu su “Vijesti” pisale.

Juče se moglo saznati da je neko pokušao da pokrade i bronzane biste sa groblja u selu Buče, ali da su lopovi pobjegli kada je neko slučajno naišao.

Krađe bakra i bronze u Beranama su oduvijek bile aktuelne, ali su u posljednje vrijeme ponovo učestale, dok policija nemoćno traga za počiniocima.

Prije desetak godina sa nedovršene zgrade Doma zdravlja, udaljene od zgrade policije svega nekoliko stotina metara, pod velom noći, malo po malo, nestao je čitav bakarni krov.

Bakarni krov je u nekoliko navrata skidan i sa hotela “Lokve”, na planini Cmiljevici. To se dogodilo i nedavno, iako je taj hotel renoviran.

Građani Berana apeluju na policiju da stane na kraj krađama, i smatraju da, kada su makar bakar i bronza u pitanju, to ne bi bilo teško. Većina njih je vjerovatno u pravu kada kaže da bi trebalo samo pronaći otkupkljivače bakra i bronze na sjeveru, kojih ima svega dva ili tri.

Bonus video: