Sarić traži da mu se sudi u drugom gradu

Sarić, koji je okrivljen zbog krivičnog djela “falsifikovanje isprava”, tvrdi da je juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu ponovo doživio neprijatnost kada ga je u sudnici, mimo propisa, dočekao sudija, tužilac, vještak
177 pregleda 1 komentar(a)
Goran Sarić, Foto: Savo Prelević
Goran Sarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.11.2012. 16:20h

Cetinjanin Goran Sarić tražio je juče da mu se sudi u drugom gradu, nakon što je bio nazadovoljan načinom vođenja postupka u bjelopoljskom Osnovnom sudu.

Sarić, koji je okrivljen zbog krivičnog djela “falsifikovanje isprava”, tvrdi da je juče u bjelopoljskom Osnovnom sudu ponovo doživio neprijatnost kada ga je u sudnici, mimo propisa, dočekao sudija, tužilac, vještak...

Cetinjanin navodi da mu se to već drugi put događa, zbog čega smatra da sudija Rahmo Banda nije profesionalan te da će biti čak i pristrasan u ovom predmetu.

“Postupak se vodi protiv mene jer me je tužila moja sestra od tetke Ljiljana Joksimović, koja je inače u tom sudu radi kao daktilograf. Zbog toga smatram da će sudija biti pristrasan i sa advokaticom Brankom Stanojević sam tražio da mi se sudi u nekom drugom gradu”, naveo je Sarić.

Cetinjanin navodi da je ispred sudnice bio u 12, 45 časova, te da je u sudnicu ušao tek oko 13,03 gdje su već bili sudija Banda, vještak - grafolog Veselinka Nikčević i tužilac Ljubica Jelić.

“To je drugi put da me svi tako dočekuju, što je mimo pravila toka suđenja. Zbog toga nijesam želio ni da počne ročište, već sam tražio da mi se sudi negdje drugo jer smatram da u Bijelom Polju neću dobiti pravičan tretman”, kazao je Sarić.

On tvrdi da je predmet suđenja mjenica za kredit, na kojoj je bila žirant Joksimovićeva.

“Nadam se da će neki drugi sud utvrditi da je sa tim falširanjem nemam nikakve veze. Tu mjenicu u životu nijesam vidio”, tvrdi Sarić.

B.N.

Bonus video: