Mirko Vlahović u filmu "Varvari"

Film sada ulazi u fazu postprodukcije, a svjetska premijera je najavljena za proljeće iduće godine na nekom od evropskih festivala
283 pregleda 0 komentar(a)
Mirko Vlahović, Foto: Privatna arhiva
Mirko Vlahović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 29.11.2012. 13:33h

Mirko Vlahović, nagrađivani crnogorski glumac, igra u filmu "Varvari", igranom debiju reditelja Ivana Ikića, čije je snimanje završeno prošle nedjelje u Srbiji.

Iza filma stoji beogradska firma "Sense Production" u koprodukciji sa kućom "OR" iz Podgorice

"Varvari" govore o generaciji mladića i djevojaka koji, pod pritiskom nerazumijevanja i nezainteresovanosti okoline, kao i svoje nesnalažljivosti i osjećaja nepripadanja svoje nezadovoljstvo ispoljavaju na društveno neprihvatljive načine.

Film sada ulazi u fazu postprodukcije, a svjetska premijera je najavljena za proljeće iduće godine na nekom od evropskih festivala, dok će se u bioskopima širom bivše Jugoslavije naći na jesen.

U glavnim ulogama u ovom ostvarenju su naturščici - tinejdžeri iz Mladenovca i Beograda. Dio materijala je montiran i prikazan na Work In Progress sesiji filmskog festivala u Sarajevu, gdje je osvojio jednu od nagrada.

Iza filma stoji beogradska firma "Sense Production" u koprodukciji sa kućom "OR" iz Podgorice, a projekat su, između ostalih, podržali ministarstva kulture Crne Gore i Srbije.

Bonus video: