Ramovićevo stanje kritično, policija još traga za napadačima

Policija intenzivno traga za Bakirom Matovićem i Ersalom Redžepovićem koji su u bjekstvu, a za koje se sumnja da su pucali u Ramovića
380 pregleda 8 komentar(a)
pucnjava Rožaje, Rožaje, Foto: Aida Sadiković
pucnjava Rožaje, Rožaje, Foto: Aida Sadiković
Ažurirano: 28.11.2012. 08:27h

Rožajac Esad Ramović Bagzi (35), koji je 26. novembra oko 23 sata u centru grada zadobio tri prostrijelne rane, prebačen je u podgorički Klinički centar gdje mu se ljekari bore za život.

U njega je ispaljeno pet metaka, od kojih su ga tri pogodila u predjelu karlične kosti, kičme i vrata. Prema nezvaničnim informacijama, ako preživi, Ramović bi mogao ostati nepokretan.

Policija od preksinoć intenzivno traga za Bakirom Matovićem i Ersalom Redžepovićem koji su u bjekstvu, a za koje se sumnja da su pucali u Ramovića.

Automobil Ramovića nalazio se na desetak metara od mjesta gdje je ga policija našla ranjenog kako leži na asfaltu

Osumnjičenima su pretresene kuće, traženi su i na više lokacija, ali potraga do sada nije dala rezultate.

U rožajskoj čaršiji se spekuliše da je Ramović napadnut iz sačekuše, u trenutku kada je iz obližnjeg lokala krenuo da uđe u svoj automobil.

Na mjestu pucnjave nađeno je pet čaura, koje su bile rasute duž ceste zbog čega se pretpostavlja da je Ramović bježao od Matovića koji je pokušao da ga ubije, o čemu svjedoči i krv čiji tragovi su bili vidljivi na nekoliko mjesta.

Automobil Ramovića nalazio se na desetak metara od mjesta gdje je ga policija našla ranjenog kako leži na asfaltu.

Odmah nakon pucnjave, policija je blokirala grad i kontrolisala sva vozila koja su napuštala Rožaje

Povrijeđeni u početku nije sarađivao sa policijom.

Tek juče ujutru je ispričao detalje incidenta koji nisu saopšteni, kako to ne bi naškodilo istrazi.

Ramović i Matović su se ranije družili, pa policija još nagađa motiv napada.

Odmah nakon pucnjave, policija je blokirala grad i kontrolisala sva vozila koja su napuštala Rožaje. Nijesu isključili mogućnost da su napadači ipak uspjeli da pobjegnu iz grada.

Za njima je raspisana lokalna potjernica.

Izviđaj je izvršen tek juče ujutru, jer sudija Višeg suda iz Bijelog Polja Rifat Erović i zamjenik višeg tužioca navodno nijesu imali uslova da rade noću.

Do njihovog dolaska policija je obezbjeđivala mjesto napada, pa je dio centra grada za automobile bio neprohodan desetak sati.

Bonus video: