Piperović kažnjen: Vrijeđao sudiju i traži da Đukanović kaže ima li ožiljak

“Ne postoji država đe bi ste vi mogli da budete sudija, nemate pojma o poslu, drski ste"
135 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 26.11.2012. 12:26h

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Nada Rabrenović kaznila je advokata Zorana Piperovića sa 500 eura, na ponovljenom suđenju Moldavki S.Č. zbog davanja lažnog iskaza. Piperović je izvrijeđao sudiju nakon što je zakazala nastavak pretresa za peti februar, smatrajući da će do tada nastupiti zastarjelost postupka, i vidno iznerviran napustio sudnicu lupajući vratima.

“Ne postoji država đe bi ste vi mogli da budete sudija, nemate pojma o poslu, drski ste, nema dobrog pravosuđa dok vas ne istjeraju s posla”, rekao je, između ostalog, Piperović, dodajući da će protiv sudije podnijeti krivičnu prijavu.

On je dodao i da traži izuzeće sudije, ne želeći da obrazloži razloge izuzeća i navodeći “neću da objašnjavam razloge izuzeća, pošto vi nemate pojma i najdublje vas prezirem”.

Problem je nastao kada je advokat Ljubiša Novaković, punomoćnik Ekrema Jasavića zamolio sud da, pri zakazivanju sljedećeg pretresa, vodi računa o zastari predmeta, kako tužioci ne bi bili uskraćeni za osuđujuću presudu Svetlani Čebotarenko, koja bi im bila kakva-takva satisfakcija “za ono što su im na najpodliji način namjestili u državi Crnoj Gori”.

Sudija je navela da do zastarijevanja predmeta neće doći i uzimajući u obzir ukidne razloge prvostepene presude zatražila od MUP-a Srbije i Crne Gore podatke o tome da li su Piperović i Moldavka S.Č. u spornom periodu prelazili granicu, kao i pribavljanje ugovora o radu od preduzeća Vojvodina koncern i Klobuk šped koji je navodno Moldavka 1999. godine potpisala sa tim firmama.

Viši sud ukinuo je prvostepenu presudu podgoričkog Osnovnog suda, prema kojoj je Moldavka, poznata iz afere trgovine ženama, oslobođena optužbi za davanje lažnog iskaza, u postupku koji su pokrenuli Piperović i Jasavić, i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje sudiji Rabrenović. Njih dvojica su bili ranije, između ostalih, osumnjičeni za seksualno zlostavljanje i krijumčarenje S. Č.

Njoj se sudi u odsustvu, a tokom 2002. i 2003. svjedočila je da je krajem 90-ih iz Srbije prokrijumčarena u Crnu Goru i natjerana na prostituciju sa, između ostalih, i mnogim javnim ličnostima u zemlji. Piperović, Jasavić, Irfan Kurpejović i Bajram Orahovac bili su osumnjičeni za seksualno zlostavljanje i krijumčarenje Moldavke. U nedostatku dokaza istraga je obustavljena, a Piperović, koji je tada bio zamjenik državnog tužioca, i osnovni tužilac Zoran Radonjić, koji je postupao u ovom predmetu, razriješeni su dužnosti 2003. godine.

Piperović traži da se sasluša Đukanović

Piperović je u svom iskazu zatražio da se, između ostalog, u ponovljenom postupku sasluša šef DPS-a i aktuelni mandatar za sastav Vlade Milo Đukanović.

“Obzirom da je okrivljena rekla da je spavala i sa princem Karađorđevićem, Stankom Subotićem, Petrom Kapisodom, Milom Đukanovićem..., predlažem da se od svih tih ličnosti sasluša Đukanović, da nam kaže da li ima ožiljak na ramenu, kako ga je opisala S.Č.”, rekao je, između ostalog, Piperović.

Bonus video: