Zatvorenik umro u bolnici

Seferović je, kazao je sagovornik "Vijesti" iz uprave ZIKS-a, bio dijabetičar, juče mu je pozlilo i odveden je u KC
2 komentar(a)
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Klinički centar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.11.2012. 09:37h

Osuđenik Denis Seferović (34) iz BiH preminuo je juče u Kliničkom centru Crne Gore u koji je doveden iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija.

Seferović je, kazao je sagovornik "Vijesti" iz uprave ZIKS-a, bio dijabetičar, juče mu je pozlilo i odveden je u KC.

"Seferović je bolovao od dijabetisa. Preksinoć mu je pozlilo, odveli smo ga u KC, tamo su mu ukazali pomoć i vraćen je ovdje nakon što mu je bilo bolje. Juče mu je ponovo pozlilo, ukazana mu je pomoć i hitno je odveden u Klinički centar. Ljekari su se borili za njegov život, ali je umro", kazao je sagovornik "Vijesti".

On je rekao da je smrt Seferovića posljedica bolesti, ali da će se tačan uzrok znati nakon odbukcije koja će biti obavljena danas.

Iz Kliničkog centra “Vijestima” je saopšteno da je Seferović u izuzetno teškom fizičkom stanju doveden iz zatvora oko 14.45 časova. I pored napora ljekara Seferović je nedugo nakon prijema preminuo. Nije imao vidljivih povreda na tijelu.

Pokojni Seferović je izdržavao zatvorsku kaznu zbog više počinjenih krađa. Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti" iz spuškog zatvora, on je prije nego je dospio u zatvor živio na ulici, kao beskućnik. U Crnu Goru došao je iz Foče tokom posljednjeg rata i nije imao nikakvog smještaja.

Nekoliko puta je osuđivan, a navodno je prošle godine u decembru, kada je uhapšen zbog jedne od krađa, inspektorima kazao da mu je ljepše u zatvoru nego na ulici, gdje je uglavnom spavao, jer tamo ne mora brinuti šta će jesti i gdje će zaspati.

Bonus video: