Priznanja za Slađanu Perunović i Danijela Furtulu

Odlučeno je da svečanost proglašenja najboljih bude održana 22. decembra u Podgorici
64 pregleda 0 komentar(a)
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Slađana Perunović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.11.2012. 13:57h

Učesnici Olimpijskih igara u Londonu, Danijel Furtula i Slađana Perunović, najbolji su atletičari Crne Gore u 2012. godine, odlučio je Upravni odbor crnogorskog Atletskog saveza.

Najbolji juniori su Tomaš Đurović iz Atletskog kluba Draževina i Milica Vukadinović iz mojkovačke Tare.

Iz istog kluba je i najbolja pionirka Kristina Rakočević, dok je najbolji pionir Darko Perišić iz AK Lovćen.

Za najboljeg veterana proglašen Gojko Banjević, član AK Podgorica.

UO odlučio je da posebnim priznanjem, za ostvarene atletske rezultate u 2012. godini, budu nagrađeni članica Tare Marija Bogavac, Darko Perišić iz cetinjskog Lovćena i član AK Nikšić Aleksandar Miletić.

Bugavac je nagrađena za ispunjenu normu u bacanju koplja (44,31m) za Svjetsko prvenstvo za mlađe juniore u Donjecku, a Perišić za ispunjenu normu za prvenstvo Evrope za mlađe seniore u Tampereu i postavljen seniorski rekord u desetoboju.

UO je Miletića nagradio priznanjem za sedam postavljenih rekorda Crne Gore i za sedam osvojenih zlatnih, pet srebrenih i dvije bronzane medalje na zvaničnim takmičenjima u 2012.godini.

Na sjednici su verifikovana 83 postignuta rekorda u Crnoj Gori za 2012. godinu, 39 u muškoj i 44 u ženskoj konkurenciji, a usvojen je i kalendar takmičenja za narednu godinu.

Usvojene su i propozicije takmičenja za 2013, Poslovnik o radu Upravnog odbora, Pravilnik o mjerama za prevenciju i sprečavanje dopinga i Zdrastveni pravilnik ASCG.

Usvojen je jednoglasno i pisani izvještaj selektora reprenzetacije Osmana Erovića i konstatovao da je crnogorska atletika i u 2012. godini nastavila sa blistavim uspjesima.

Odlučeno je da svečanost proglašenja najboljih bude održana 22. decembra u Podgorici.

Bonus video: