Reković žali što je ubio komšiju

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, motiv ubistva su neriješeni novčani dugovi jer je Džurlić ranije pozajmio Rekoviću novac koji mu on nije vratio
182 pregleda 0 komentar(a)
Enver Reković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Enver Reković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.11.2012. 15:12h

Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju Jokan Varagić, postupajući po naredbi za sprovođenje istrage zamjenice višeg državnog tužioca Nade Bugarin, odredio je pritvor do 30 dana Plavljaninu Enveru Rekoviću (57) osumnjičenom za ubistvo sugrađanina Ragipa Džurlića (48).

Ubistvo se dogodilo 23. novembra oko 14 sati u prigradskom naselju Prnjavor, kada je, kako se pretpostavlja, Reković hicima iz pištolja CZ kalibra 7,62 milimetra usmrtio komšiju Džurlića.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti”, motiv ubistva su neriješeni novčani dugovi jer je Džurlić ranije pozajmio Rekoviću novac koji mu on nije vratio.

Po tom osnovu Džurlić je dobio sudski spor i prema kazivanju jednog Plavljanina koji se juče zadesio u blizini Višeg suda, kritičnog dana je Džurlić, kao što je to više puta činio u proteklih nekoliko godina "pritiskao" Rekovića da mu vrati pare, ne precizirajući o kojem se iznosu radi.

Prije privođenja kod sudije za istragu osumnjičenog je saslušao tužilac u prisustvu angažovanog advokata Novice Miloševića iz Podgorice.

Kako “Vijesti” saznaju, konfuzno je iznosio odbranu, ne negirajući izvršenje djela i žaleći za svim što se desilo, navodeći “da bi želio da je on stradao umjesto Džurlića“ sa kojim je zajedno porastao i zajedno radio.

Bonus video: