Budva: Policija uhapsila Lainovića, osumnjičenog za više krađa u gradu

Srđan Lainović (33) i njegov partner su bili velika glavobolja policiji, jer je na svakih 10-ak dana neko prijavljivao da mu je kuća ili stan obijen
241 pregleda 0 komentar(a)
Provalnik, lopov, pljačka, krađa, Foto: 123rf.com
Provalnik, lopov, pljačka, krađa, Foto: 123rf.com
Ažurirano: 25.11.2012. 15:47h

Istražni sudija kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević odredio je Podgoričaninu Srđanu Lainoviću ( 33) prtivor, nakon što ga je uz krivičnu prijavu juče privela budvanska policija zbog sumnje da je u protekla tri mjeseca izvršio 12 teških krađa u gradu.

Po predlogu tužioca, nakon saslušanja, kako je "Vijestima" potvrdio Pavićević, Lainoviću je određen pritovr, te je upućen u istražni zatvor u Spuž. Mladić se tereti za ukupno 12 teških i još četiri krađe koj je izveo u metropoli turizma.

Kako je "Vijestima" rečeno, Lainović je 23. novembra bukvalno uhvaćen na djelu, nakon što su inspektori kriminalističke službe budvanske policije napravili zasjedu, očekujući da , kao i mnogo puta ranije, Podgoričanin započne obijanje kuće i krene u krađu.

Brzom akcijom Lainović je savladan, dok je njegov partner te noći, uspio da izbjegne hapšenje, i on je sada u bjekstvu. Kako saznajemo, riječ je o bosanskom državljaninu, koji je u prethodna tri mjeseca zajedno sa Lainovićem "operisao po gradu".

Mladići su bili velika glavobolja policiji, jer je na svakih 10-ak dana neko prijavljivao da mu je kuća ili stan obijen, te da su iz njega nestale vrijedne stvari. A plijen, obično zlato, novac, tehniku, televizore, kompjutere, lopovi su odnosili te uspijevali da ih potom prodaju, a novac trošili za provod.

Nakon što su im inspektori ušli u trag, izvedena je akcija hapšenja iz zasjede u koju je upao Lainović. On je u stanici policije priznao krađe koje je izveo, a dio ukradenih stvari je pronađen u iznajmljenom stanu.

Bonus video: