Mjesec dana prije nesreće kod Mojkovca, iz ŽICG tvrdili da su radovi završeni

"Ako nešto nije završeno, nije završeno. I to treba priznati. U protivnom, onaj ko skriva istinu rizikuje gubitak povjerenja"
8 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2012. 20:18h

Početkom oktobra ove godine, Istinomjer je pitao kada će biti završen remont pruge Mijatovo Kolo – Mojkovac sa ciljem da isprate jedno obećanje direktora Željezničke infrastrukture Crne Gore (ŽICG) Zarije Franovića, a tada su iz ŽICG odgovorili da su glavni radovi završeni, saopšteno je iz tog portala.

“U toku su završni radovi na dodatnom projektu uređenja stanične zgrade u Mojkovcu, na staničnom platou, kao i izgradnja potpuno novog petog kolosijeka u stanici Mojkovac”, naveli su tada u obavještenju koje su dostavili Istinomjeru.

Mjesec dana kasnije, ispostavlja se da se, osim na stanici, još radilo i na pruzi. Na žalost, da bi se to saznalo trebalo je da se desi nesreća u kojoj su poginuli radnici novosadske firme “Zgop” Ranko Kašiković i Goran Gavrić, a 46-oro ljudi, putnika i osoblja putničkog voza, teže i lakše je povrijeđeno.

Poslovođa Veljko Marković, radnik novosadske firme koji je uhapšen nakon nesreće, izjavio je ,da su toga dana izvodili radove na dionici Mijatovo Kolo – Mojkovac, odnosno na mostu na ulazu u željezničku stanicu Mijatovo Kolo.

"Ako nešto nije završeno, nije završeno. I to treba priznati. U protivnom, onaj ko skriva istinu rizikuje gubitak povjerenja", komentar je Istinomjera.

Galerija

Bonus video: