Radulović bez medalje

Ona je danas u odlučujućem meču poražena od Španjolke Jaise Martin Abelo 4:1 i nastup završila na petom mjestu.
78 pregleda 1 komentar(a)
Biserka Radulović, Foto: Boris Pejović
Biserka Radulović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.11.2012. 19:02h

Iako je u borbi za medalju za rivalku imala četvorostruku aktuelnu prvakinju Evrope, Biserka Radulović se izborila za častan poraz, 4:1.

To znači da je od petorice sudija koji katu posmatraju iz različitih uglova naša reprezentativka kod jednog od njih ostavila bolji utisak od trofejne Jaise Martin Abelo, koja je Španiji donijela jedinu medalju na 21. Svjetskom prvenstvu u Parizu.

Abelo, doduše, sjutra ima još jednu šansu za novu bronzu u timskom kata nastupu.

Tek, naša reprezentacija je danas završila nastup, bez osvojene medalje, ali neupordivo boljim izdanjem nego prije dvije godine u Beogradu, kada su borbe za medalje bile tako nedostižne.

"Zadovoljna sam postignutim i načinom na kojim sam izvodila kate. Doduše, teško podnosim poraze, mada je i peto mjesto na takmičenju na kojem nastupa preko 100 zemalja veliki uspjeh. Svjesna sam da sam napravila odličan rezultat, i zahvalila bih se ekipi na podršci i povjerenju. Posebnu zahvalnost dugujem mojem treneru Neli Tatar i selektoru Jugoslavu Bukiliću", kazala je Radulović nakon takmičenja.

Do borbe za bronzu Radulović je u srijedu ostvarila četiri pobjede, nad Švajcarkinjom Melindom Mark (4:1), ŠŠveđankom Karin Haglund (5:0), a maksimalnim rezultatom je dobila i Emi Konel iz ŠŠkotske.

Porazom od nove svjetske šampionke iz Japana, Rike Usami, Radulović se plasirala u repasaž u kojem je do borbe za bronzu bila bolja od Hrvatice Vlatke Kiuk

"Ostaje žal za medaljom, ali rezultat 4:1 govori da je pokazala veliki kvalitet i da Štakmičarka iz Španije nije napravila neku razliku, iako je viššetruka prvakinja Evrope. U prilog nam ide podatak da su Radulović i Mijat Vojvodić jedni od najmlađih takmičara na Svjetskom prvenstvu i da njihovo vrijeme tek dolazi", rekao je crnogorski selektor u katama, Bukilić.

A Vojvodić je nakon tri pobjede izgubio od najtrofejnijeg karatiste svih vremena, Italijana Luke Valdezija kojem se sjutra u timskom finalu smiješi i 37. medalja sa svjetskih i evropskih prvenstava. Greška Valdezija u polufinalu koštala je plasmana Vojvodića u repasaž i borbe za medalju.

Pred današnje timske i ekipne borbe za medalje, u Parizu dominira Francuska sa pet zlatnih medalja u pojedinačnom nastupu. Obje francuske ekipe u borbama su se plasirale u finale. Od zemalja iz regiona najbolja je u Parizu bila Hrvatska, zahvaljujući evropskoj šampionki Jeleni Kovačević, koja je uzela pojedinačno srebro i odvela je svoju ekipu u finale.

Bonus video: