Musić i naredne četiri godine na čelu trenerske organizacije

Drago Musić i u naredne četiri godine biće predsjednik trenerske organizacije Atletskog saveza Crne Gore, odličeno je na današnjoj izbornoj Skupštini u Podgorici
170 pregleda 0 komentar(a)
Drago Musić, Foto: Privatna arhiva
Drago Musić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 24.11.2012. 15:12h

Drago Musić i u naredne četiri godine biće predsjednik trenerske organizacije Atletskog saveza Crne Gore, odličeno je na današnjoj izbornoj Skupštini u Podgorici, na kojoj je pristvovalo 18 delegata-trenera iz devet atletskih klubova.

Pored Musića, u novoizabranom Upravnom odboru, čiji će sekretar biti Milena Vuksanović, u naredne četiri godine biće Ivan Popović (Cetinje), Milanka Marković, Branislav Maslovarić (Bijelo polje), Sanja Đurnić (Bar), Dragoje Rajković (Berane) i Stojan Stanišić (Podgorica).

Skupštini je ispred Upravnog odbora ASCG prisustvovao potpresjednik Gojko Banjević, koji je od novoizabranih organa TO ASCG tražio da daju svoj puni doprinos daljem razvoju i unapređenju atletskog sporta u Crnoj Gori, koji bilježi stalni napredak u postizanju rezultata na međunarodnoj sceni.

Delegati Skupštine su razmatrali i Pravilnik o izdavanju licenci atletskim trenerima, Pravilnik o statusu atletskih trenera, Pravilnik trenerske organizacije ASCG, Prijedlog osnovnog Ugovora o međusobnim pravima i obavezama trenera i klubova.

Nakon izbora, novoizabrani UO održao je prvu sjednicu, na kojoj su donešene odgovarajuće odluke i zaključci. Kako se navodi u saopštenju iz ACSG, prioritet u radu biće upodobljavanje postojećih normativnih akata i postupka licenciranja trenera. UO treba da pripremi seminar za sve trenere u ASCG u prvoj polovini iduće godine, i “napravi planove koji će doprinijeti još efikasnijem radu trenera i njihovoj daljoj edukaciji u zemlji i inostranstvu”, uz pravljenje odgovarajućih planova i programa za “dalje unapređenje svog statusa i vrednovanje rezultata onih trenera koji postižu rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni”.

U tom pravcu, kako se navodi u saopštenju, “svoj doprinos trebaju da daju i lokalne uprave i “da finasijski pomognu takve trenere, koji svojim radom doprinose postizanju vrhunskih rezultata u svojim opštinama.

Bonus video: