U dvije akcije zaplijenjeno 10,7 kg maruhuane

Protiv D.V. i M.G. podnijete su krivične prijave zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.11.2012. 12:32h

Crnogorska policija u odvojenim akcijama u Nikšiću i Tivtu uhapsila je D.V. (33) iz Nikšića i M.G. (19) iz Nikšića i zaplijenila oko 10,7 kilograma marihuane.

Protiv D.V. i M.G. podnijete su krivične prijave zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Policijski službenici Grupe za borbu protiv droge Nikšić su, 23.novembra oko 15,00 časova, u sklopu planskih aktivnosti na sprečavanju krijumčarenja opojnih droga, u mjestu Brezovik zaustavili putničko motorno vozilo "golf II" nikšićkih tablica kojim je upravljao D.V. Izvršenim pregledom vozila, policijski službenici su uočili džak na mjestu suvozača u kojem se nalazilo 12 pvc pakovanja biljne materije zelene boje za koju se pretpostavlja da je opojna droga skank ukupne mase 10,5 kilograma", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Grupa za borbu protiv droge Herceg Novi, Kotor i Tivat su, istog dana u mjestu Lepetani zaustavili vozilo "seat" mojkovačkih tablica kojim je upravljao M.G.

"Neposredno prije zaustavljanja vozila policijski službenici su primijetili da je M.G. kroz prozor suvozača izbacio pakovanje nepoznatog sadržaja. Izvršenim pregledom vozila u prostoru za vozača pronađen je jedno pakovanje od pvc folije sa suvom biljnom materijom tamno zelene boje za koju se pretpostavlja da je opojna droga marihuana. Pregledom terena pronađeno je još jedno pakovanje od pvc folije sa istom sadržinom koji je, kako se sumnja, odbaci M.G", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je M.G. u prostorijama Ispostave Tivat saopštio da u niskom rastinju u blizini kuće u kojoj stanuje ima sakrivenu opojnu drogu marihuanu i da je spreman da istu pokaže i preda službenicima policije.

"Dolaskom na lice mjesta pronađena su 63 pakovanja od pvc folije sa suvom biljnom materijom tamno zelene boje za koju se pretpostavlja da je opojna droga marihuana. Ovom aktivnošću je zaplijenjeno 178,7 grama opojne droge marihuana", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: