Ragbi liga: Registrovani Arsenal i Krstaši, čeka se Budućnost

Arsenal su još početkom prošle godine osnovali zaposleni u marini Porto Montenegro, većinom Englezi i Australijanci
82 pregleda 2 komentar(a)
ragbi, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
ragbi, Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.11.2012. 20:50h

Ragbi klubovi Arsenal iz Tivta i Krstaši iz Kotora dobili su prije dva dana iz Uprave za sport potvrdu o zvaničnoj registraciji, koju čeka i najmlađi crnogorski klub u ovom sportu Budućnost iz Podgorice.

Kada i Podgoričani budu registrovani, što se očekuje narednih dana, biće formiran ragbi savez i crnogorska liga u ovom atraktivnom sportu.

Arsenal su još početkom prošle godine osnovali zaposleni u marini Porto Montenegro, većinom Englezi i Australijanci u čijim zemljama je ragbi nacionalni sport, a Krstaši je formiran iste godine u septembru.

Ova dva kluba su već igrala na turnirima u regionu, a Arsenal je prošli vikend pružio dobru partiju protiv mnogo iskusnije ekipe Zagreba u Hrvatskoj od koje su ipak izgubili 22:7. Arsenal će naredne sezone igrati i regionalnu ragbi ligu.

U Budućnosti sada tri puta nedjeljno na stadionu Crvene stijene u Tološima trenira 35 momaka i sedam djevojaka. Podgorička publika imaće priliku da u nedjelju od 14 časova na ovom stadionu pogledaju utakmicu ragbista podijeljenih u dvije ekipe Budućnost Barbarians i Budućnost Varvari.

Bonus video: