Po treći put

Odloženo suđenje Ražnatoviću i Mirkoviću, advokat kažnjen

Sudija Goran Đuković je kaznio sa Radonjića 1000 eura navodeći da sud nije obavijestio o razlozima nepristupanja na pretres
185 pregleda 0 komentar(a)
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Danilo Marunović, Mirko Bošković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.03.2019. 19:34h

Advokat Pavle Radonjić, branilac Nikole Ražnatovića i Draška Mirkovića, optuženih za nasilničko ponašanje, kažnjen je sa 1000 eura zbog nepojavljivanja na današnjem pretresu.

Početak suđenja za napad na reditelja Danila Marunovića, glumca Todora Vujoševića i novinara Mirka Boškovića, odloženo je po treći put, za 27.decembar.

Advokat Ratko Vukčević, koji je trebao da zastupa okrivljene po zamjeničkom punomoćju, rekao da je punomoćje dobio neposredno pred današnji pretres.

“Molim sud da odloži suđenje kako bi mi omogućio uvid u spise”, rekao je Vukčević.

Sudija Goran Đuković je kaznio Radonjića navodeći da sud nije obavijestio o razlozima nepristupanja na pretres, i dodao da osim 1000 eura, mora platiti i troškove odloženog pretresa.

Na prethodnom pretresu Radonjić je negodovao zbog termina sljedećeg pretresa, navodeći da je sud uskratio okrivljenima pravo na odbranu, jer on ne može doći 23.novembra, jer je na suđenjima u Kotoru tog dana.

“Imate zamjeničko punomoćje”, kratko mu je odgovorio Đuković.

Ražnatović i Mirković su optuženi da su u noći između 9. i 10. septembra napali Marunovića, Vujoševića i Boškovića, a brane se sa slobode. Marunović je reditelj prvog LGBT spota u Crnoj Gori, a Vujošević glumac u tom spotu.