Uhapšena dva Nikšićanina – jedan zbog droge, drugi zbog pljačke

Nikšićka policija je uhapsila H.F. (24) pod sumnjom da je 22.novembra B.R. (77) iz ruke istrgao novčanik u kojem se nalazilo oko 180 eura i bankovna kartica
77 pregleda 5 komentar(a)
droga Nikšić, Foto: Uprava policije
droga Nikšić, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 23.11.2012. 10:47h

Policijski službenici Grupe za borbu protiv droge Nikšić u zajednici sa policijskim službenicima PJ Nikšić uhapsili su B.J. (37) iz toga grada kod koga su našli 39 PVC pakovanja u kojima se nalazilo oko 39 kilograma biljne materije, za koju se pretpostavlja da se radi o opojnoj drogi skank.

Policajci su 22. novembra u prigradskom naselju Glibavac kontrolisali vozilo, nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao B.J. i tom prilikom u prtljažniku automobila pronašli putnu torbu i džak u kojima se nalazilo 39 PVC pakovanja.

B.J. je lišen sloboden i uz krivičnu prijavu zamjenika višeg državnog tužioca, koji je djelo kvalifikovao neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, sprovedn u Podgoricu na dalju nadležnost.

Nikšićka policija je uhapsila dvadesetčetvorogodišnjeg H.F. pod sumnjom da je 22.novembra B.R. (77) iz ruke istrgao novčanik u kojem se nalazilo oko 180 eura i bankovna kartica.

"Daljom kriminalističkom obradom, H. F. je priznao i izvršenje krivičnog djela izvršeno dana 2.11. oko 17 časova, na način što je u popodnevnim časovima na parking prostoru Filozofskog fakulteta sa leđa prišao B. Lj. (74) i tom prilikom joj je iz ruke istrgao torbu sa ličnim dokumentima i novcem u iznosu od stotinu eura“, navodi se u saopštenju policije.

U prostorijama PJ Nikšić izvršeno je prepoznavanje i B.R. i B.Lj. su prepoznale H.F.

On je lišen slobode, a zamjenik osnovnog državnog tužioca je djelo kvalifikovao kao teška krađa. Uz krivičnu prijavu sproveden je na dalju nadležnost.

Bonus video: