U požaru kod Višeg suda izgorio Vojvođanin

Bogosavljev je 30 godina živio u Podgorici: 20 se izdržavao zarađujući kao nadničar, a posljednjih deset godina živio je od milostinje
85 pregleda 0 komentar(a)
Požar Viši sud, Uviđaj, Foto: Zoran Đurić
Požar Viši sud, Uviđaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.11.2012. 08:05h

Na osnovu odrađenih analiza i prikupljenih podataka, policija pretpostavlja da je beskućnik, koji je prije dva dana preminuo od posljedica požara, Vojvođanin Rade Bogosavljev, star oko 60 godina.

On je zadobio je smrtonosne opekotine trećeg stepena, koje prekrivaju 90 odsto tijela u požaru koji se prije tri noći desio u blizini zgrade Višeg suda u Podgorici. Prema nezvaničnim informacijama, sam je zapalio vatru pored kontejnera za smeće. Tada je navodno eksplodirala manja plinska boca, vatra se razbuktala i zahvatila ga.

Iz Uprave policije “Vijestima” je sinoć saopšteno da je stoprocentno utvrđivanje identiteta još je u proceduri.

“Pretpostavljamo da je u pitanju Bogosavljev iz Banata, ali nije potvrđeno da se radi o njemu. Uzet je DNK iz prostorije u Bokeškoj ulici u kojoj je on boravio. U Forenzičkom centru upoređuju taj DNK sa onim koji je uzet sa tijela stradalog. Biće potvrđeno kada se DNK poklopi”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Preminuo muškarac povrijeđen u požaru kod Višeg suda >>>

Bogosavljev je, prema istim informacijama, trideset godina živio u Podgorici. Dvije decenije on se izdržavao zarađujući kao nadničar, a posljednjih deset godina živio je od milostinje.

“Od kad je prestao da nadničari, prema onome što smo saznali, živio je od onoga što mu neko da ili što nađe u kontejnerima za smeće”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Policija, posredstvom Interpola, od kolega iz Srbije tražila je provjere za Bogosavljeva.

Beskućnici će i dalje biti prepušteni sebi

Iz NVO Akcija za ljudska prava juče su ocijenili da predlog Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti neće doprinijeti da se tragični slučajevi stradanja beskućnika ne dešavaju u budućnosti, pa će oni i dalje biti prepušteni sami sebi.

U saopštenju te NVO, piše da će, ukoliko se usvoji sadašnji Predlog, beskućnici za Zakon ostati neprepoznatljiva kategorija.

Oni podsjećaju da Ministarstvo rada i socijalnog staranja i Vlada imaju mogućnost da povuku i dorade Predlog Zakona o socijalnoj i dječijoj zaštiti, kako bi se još u toj fazi zakonom definisalo koje osobe se smatraju beskućnicima, odnosno koje su obaveze države i lokalnih samouprava u tim povodom.

Bonus video: