Poraz i u revanšu, Luka Bar eliminisana iz Evrope

Kao i u prethodna tri slučaja od kada je Crna Gora nezavisna, odbojkašice Luke Bar nastup na evropskoj sceni završile su na prvoj stepenici.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2012. 20:11h

Kao i u prethodna tri slučaja od kada je Crna Gora nezavisna, odbojkašice Luke Bar nastup na evropskoj sceni završile su na prvoj stepenici.

Ponovo su osvojile set, kao i u “Topolici” (to su dva jedina seta u četiri nastupa na evropskoj sceni u nezavisnoj Crnoj Gori), ali nijesu mogle više protiv kiparskog Apolona, koji je i večeras slavio 3:1 (20:25, 25:17, 25:19, 25:16), za 94 minuta efektivne igre, u revanš meču drugog kola Čelendž kupa (prvo se nije igralo).

Luka Bar je u Limasolu povela 1:0 u setovima, ali je iskusniji i, ipak, kvalitetniji kiparski Apolon osvojio naredna tri, i plasirao se u treće kolo, u kojem će igrati sa ukrajinskim Kontonijumom, koji je eliminisao italijansku Pjaćencu.

Izabranice Vladira Milačića su osvojile prvi set u kojem su dominirale od početka do kraja. U jednom trenutku su vodile, čak, 17:8!

Ipak, domaćin je uspio u finišu da priđe na 19:20, ali je Luka Bar sa dva uzastopna poena otklonila dileme i mirno privela set kraju.

U naredna tri seta dileme nije bilo, iako su “sirene” u sva tri seta igrale dobro do prvog tehničkog tajm-auta, u četvrtom su čak vodile i 7:1! Međutim, Apolon je u tom setu preokrenuo na 11:10, i do kraja odigrao rutinski…

Apolon – Luka Bar 3:1 (20:25, 25:17, 25:19, 25:16)

Limasol – Dvorana: “Apolon”. Gledalaca: 200. Sudije: Vanji (Italija) i Hep (Holandija).

Apolon: Stefanu (libero), Manitaru, Karamanide (libero), Janidu, Timohova-Sisku, Aske, Konstantopolu, Irakli, Stojanova, Leonidu, Zakaju, Konstantinu.

Luka Bar: Kovačević, Rosić, Perović, N. Milivojević (libero), Dukić, Hadžisalihović, E. Milivojević, Vujanović, Barjaktarović, Vukosavović.

Bonus video: