Očekujući Oskara: Spilberg će odnijeti najviše zlatnih statua

Svečana ceremonija će biti održana 24. februara u Dolbi bioskopu u Holivudu, a neki pobjednici već sada su očigledni
5 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2012. 15:50h

Iako će kandidati za 85. izdanje Oskara biti poznati tek 10. januara, u Holivudu su već počela predviđanja ko bi mogao da pobjiedi. Ove godine će konkurencija opet biti jaka, a kao i uvijek, ima dosta filmova koji svojom aktuelnošću i socijalnim angažmanom pretenduju na najviše nagrade.

Svečana ceremonija će biti održana 24. februara u Dolbi bioskopu u Holivudu, a većina američkih medija se slaže da su neki pobjednici već sada očigledni.

Spilberg i Danijel Dej Luis

Jednoglasno je mišljenje da će novi Spilbergov film "Linkoln", o posljednjim danima američkog predsjednika, pokupiti najveći broj zlatnih statua, zbog svog sveukupnog kvaliteta, produkcije, režije, glume i kostima.

Najverovatniji pobjednici Oskara za 2013. godinu su:

Pored nagrade za najbolji film, koja će vjerovatno pripasti "Linkolnu", glavni glumac, Danijel Dej Luis će, po svim očekivanjima, odnijeti zlatnu statuu za tumačenje uloge bivšeg američkog predsjednika.

En Hatavej, "Jadnici"

Ako volite mjuzikle, sigurno ćete se oduševiti predstojećim spektaklom "Jadnici", u kome sporednu ulogu tumači En Hatavej. U Holivudu se već priča da lijepa glumica može da računa na zlatnog Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu.

Ben Aflek možda i bude kandidovan za najboljeg glumca, ali, mnogo veće šanse ima za nagradu za najboljeg režisera. Njegov film "Argo" je politički triler koji je podigao dosta prašine u Holivudu i očekuje se da će uzeti veliki broj nagrada.

Ovaj film se takođe pojavljuje kao jedini konkurent "Linkolnu" u trci za najbolji film godine.

Filip Sejmor Hofman mogao bi dobiti drugog Oskara

Među kandidatima koji imaju manje šanse za pobedu se nalazi film "Život Pija", režisera Anga Lija.

Život Pija" je film Anga Lija o čovjeku koji, nakon nesreće na moru, započinje epsko putovanje puno avantura i magičnih doživljaja. Ovo ostvarenje bi moglo da se takmiči u kategorijama za najbolji film i najboljeg glumca, ali se ne očekuje da pobijedi ni u jednoj.

Filip Sejmor Hofman će se vjerovatno naći u konkurenciji za najbolju sporednu ulogu svojim ostvarenjem u filmu "Master". Ako bi osvojio prestižnog Oskara, mogao bi da ga stavi pored onoga koji je uzeo za glavnu ulogu u filmu "Kapote".

Helen Hant je već osvojila Oskara za film "Dobro da bolje ne može biti", a potresna gluma u novom filmu "Sessions" bi ponovo mogla da je uvrsti u društvo najboljih.

Galerija

Bonus video: