Policija u Tuzima zaplijenila 100 kg skanka

Osumnjičeni D.D. (25) uhapšen dok je iz dvorišta crkve, u kojem se nalazi groblje, preko zida prebacivao džakove na cestu
86 pregleda 16 komentar(a)
Ažurirano: 22.11.2012. 12:41h

Podgorička policija u mjestu Vuksanlekići u Tuzima, uhapsila je albanskog državljanina D.D. (25) i zaplijenili oko 100 kilograma droge skank.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja su u planiranoj akciji u ranim jutarnjim satima, u mjestu Vuksanlekići u Tuzima lišili slobode D.D. zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz Uprave policije.

D.D. je, kako je saopšteno uhapšen dok je iz dvorišta crkve, u kojem se nalazi groblje, preko zida prebacivao džakove na cestu.

"U pet većih platnenih džakova, sa natpisom "Cafes do Brasil", nalazilo se 99 većih ručno pravljenih vakumiranih pakovanja u kojima se nalazila materija, za koju se osnovano sumnja da je opojna droga skank, težine oko 100 kilograma", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Sumnja se da je D.D. nabavio skank sa namjerom daljeg krijumčarenja van teritorije Crne Gore.

Iz Uprave policije je saopšteno da je prekinut još jedan lanac krijumčarenja opojnih droga sa područja Albanije prema Crnoj Gori i zemljama u okruženju.

"Policijski službenici će danas podnijeti Višem državnom tužiocu u Podgorici krivičnu prijavu protiv D.D. zbog osnovane sumnje da je izvršio krvično djelo novlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Podsjećamo javnost da je na teritoriji Crne Gore u period od 1. januara od 21. novembra 2012. godine, u preko 250 pojedinačnih zaplijena, otkriveno i oduzeto oko 863 kilograma opojnih droga. Najviše je oduzeto marihuane i skanka oko 854 kg, heroina oko 7,5 kg i kokaina preko 400 grama, kao i 158 stabljika kanabisa, kao i manje količine drugih vrsta opojnih droga (sintetičke droge)", saopšteno je iz Uprave policije.

Galerija

Bonus video: