Obračun u holu

Povrijeđen učenik danilovgradske Gimnazije, uprava demantuje tuču

U tuči učestvovalo pet, šest učenika, ali da je veliki broj njih priveden u danilovgradsku policiju, kao svjedoci
168 pregleda 0 komentar(a)
Danilovgrad, gimnazija, Foto: Savo Prelević
Danilovgrad, gimnazija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2012. 14:53h

Uprava danilovgradske Gimnazije demantovala je se jutros u holu te obrazovne ustanove dogodila masovna tuča.

"Pred početak trećeg časa u holu Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“ došlo je do fizičkog sukoba između učenika. Učenik III razreda N.G. i učenik IV razreda N.K. započeli su tuču. Nekoliko učenika im se pridružilo, ali brzom reakcijom profesora, tuča se brzo i okončala. Nažalost, jedan od učenika (N.G) zadobio je povredu nosa", saopšteno je iz Gimnazije.

Oni su, navodi se u saopštenju odmah pozvali Upravu policije, ispostavu Danilovgrad.

"Svi učesnici i svjedoci tuče odmah su pozvani na razgovor kod direktorke škole, koja je o svemu obavijestila roditelje učenika – učesnika tuče. Uprava policije je privela sve aktere i svjedoke tuče, a direktorka škole je zakazala za četvrtak sjednicu Odjeljenskog i Nastavničkog vijeća na kojoj će se rasparavljati o ovom događaju i po potrebi izreći adekvatne vaspitne mjere učesnicima pomenute tuče. Uprava škole kategorično demantuje tvrdnje medija da se radilo o masovnoj tuči", piše u saopštenju..

Učenik prebačen u Podgoricu

U masovnoj tuči u danilovgradskoj Gimnaziji Petar I Petrović Njegoš jedan učenik zadobio je teže povrede.

Njemu je, potvrđeno je "Vijestima" iz Uprave policije, polomljen nos.

Povrijeđeni učenik prebačen je u Urgentni centar u Podgorici.

Uzrok tuče, učenika trećeg i četvrtog razreda, najvjerovatnije je incident koji se jutros desio u autobusu kojim u školu dolaze gimnazijalci iz Podgorice

Direktorica Gimnazije Slavica Pavićević kazala je "Vijestima" da je u tuči učestvovalo pet, šest učenika, ali da je veliki broj njih priveden u danilovgradsku policiju, kao svjedoci.

Inspektori od njih prikupljaju obavještenja, a nakon toga će se izjasniti tužilac.

Sa njima su u stanicu policije otišle i razredne starješine i roditelji.

Uzrok tuče, učenika trećeg i četvrtog razreda, najvjerovatnije je incident koji se jutros desio u autobusu kojim u školu dolaze gimnazijalci iz Podgorice i prigradskih naselja.

"Učenici su primijetili da je djevojčicu iz drugog razreda maltretirao stariji učenik. Nisu to riješili na pravi način, nijesu obavijestili dežurne starješine, profesora, ni upravu škole, već su na ovaj način riješi problem", rekla je Pavićević.

Učenici su se obračunali u holu Gimnazije.

"Tuča nije trajala dugo jer smo brzo spriječili nastavak. Ustanovljeno je da je u tuči korišćen neki predmet. Jedan od učenika imao je neku vrstu oruđa. Po onome što sam čula, to je neka vrsta pendreka, za koju su mi rekli da se može nabaviti na svakom ćošku. Svi smo potresenmi i čekamo da se to razriješi. Za sjutra je zakazana sjednica nastavničkog vijeća", rekla je Pavićević.