Završne riječi za ubistvo Pejanovića 4. decembra

U nalazu vještaka navedene su dvije varijante uračunljivosti optuženog Zorana Bulatovića
340 pregleda 3 komentar(a)
Zoran Bulatović, Foto: Savo Prelević
Zoran Bulatović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2012. 08:20h

Predsjednik vijeća sudija Vesna Moštrokol okončala je dokazni postupak u procesu za ubistvo Aleksandra Pejanovića, a završna riječ stranaka zakazana je za 4. decembar u Višem sudu.

Zamjenik višeg državnog tužioca Ljiljana Lakić, kako ni advokat okrivljenog, Zdravko Begović nijesu imali primjedbe na nalaz komisije ljekara vještaka o stepenu uračunljivosti Zorana Bulatovića, optuženog za ubistvo Pejanović.

U nalazu vještaka navedene su dvije varijante uračunljivosti optuženog.

Prema prvoj varijanti, ukoliko sud prihvati Bulatovićevu odbranu da ga je Pejanović provocirao, optuženi se nalazio u afektu straha, razdražljivosti i bijesa jakog inteziteta, i bio je privremeno duševno poremećen.

Prema drugoj varijanti, ukoliko sud prihvati iskaze svjedoka koji su naveli da Pejanović nije provocirao i vrijeđao, Bulatović je ubistvo počinio u strahu i razdražljivosti srednjeg inteziteta.

Nalazu je prigovorio punomoćnik porodice Pejanović, advokat Dalibor Kavarić, ocijenivši da su vještaci dali nalaz bez utemeljenja u medicinsku dokumentaciju, koja bi poticala prije ovog događaja.

“Vještaci su nekritički i u cjelosti prihvatili odbranu optuženog kada su dali ovakvo mišljenje”, kazao je Kavarić.

Bonus video: