Preminuo muškarac povrijeđen u požaru kod Višeg suda

Prema nezvaničnim informacijama, vatra koju je povrijeđeni čovjek palio kod kontejnera za smeće, zahvatila je i njega
53 pregleda 0 komentar(a)
Požar Viši sud, Uviđaj, Foto: Zoran Đurić
Požar Viši sud, Uviđaj, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 21.11.2012. 13:05h

Muškarac kojeg je zahvatila vatra preminuo je od posljedica opekotina, potvrđeno je iz Kliničkog centra.

Nepoznati muškarac, zadobio je smrtonosne opekotine trećeg stepena, koje prekrivaju 90 odsto tijela u požaru koji se oko 22.30 časova desio u blizini zgrade Višeg suda u Podgorici. Zbog zadobijenih opekotina bilo je nemoguće utvrditi starost stradalog muškarca.

Prema nezvaničnim informacijama, vatra koju je povrijeđeni čovjek palio kod kontejnera za smeće, zahvatila je i njega.

Komšije iz zgrada pokušale su da mu pomognu, gaseći vatru koja ga je zahvatila protivpožarnim aparatom, ali bezuspješno.

U Urgentni blok je doveden u veoma teškom stanju, kazao je “Vijestima” dr Vladimir Dobričanin, koji je pojasnio da su opekotine gotovo stoprocentne.

Uviđaj su na licu mjesta radili osnovni državni tužilac Miroslav Turković, vještak iz oblasti protivpožarne zaštite, požara i eksplozija Radovan Popović i službenici PJ Podgorica.

Turković je “Vijestima” kazao da ga je policija obavijestila da je u kraku Karađorđeve ulice koji vodi prema parkingu iza zgrade Centralne banke došlo do požara u kojem je jedna osoba zadobila teške opekotine i da je u teškom stanju je prevezeno u Klinički centar.

“Istraga je u toku, pokušaćemo da utvrdimo što je uzrok požara i ono što je vrlo važno, utvrdićemo identitet lica. To će se utvrditi u daljem toku postupka. Izuzeti su tragovi koji su zatečeni na licu mjesta i biće naređena sva potrebna vještačenja”, kazao je Turković.

Stanari obližnjih zgrada su “Vijestima” kazali da je najvjerovatnije u pitanju beskućnik koji je u proteklo vrijeme stalno bio tu.

“Svake večeri je bio tu. Mislim da je bolestan i da ima oko 75-80 godina. Znao je često kad pokisne da zapali vatru između kontejnera i da se tako suši”, kazao je jedan od stanara zgrade u Karađorđevoj ulici.

Bonus video: