Katama otvaraju šampionat u “Bersiju”

Crnogorska karate selekcija broji 17 takmičara, koji će se takmičiti u 14 kategorija.
0 komentar(a)
Mijat Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Mijat Vojvodić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.11.2012. 09:40h

Svjetsko prvenstvo u karateu počinje danas u pariskoj dvorani “Bersi”, a na otvaranju 21. šampionata od devet sati na tatami će takmičari i takmičarke u katama pojedinačno. Crnu Goru će predstavlajti Biserka Radulović i Mijat Vojvodić.

Ukoliko prođu eliminacione borbe izabranici selektora za kate Jugoslava Bukilića, naći će se u polufinalima koja su zakazana za 11.40 časova. Za razliku od drugih takmičenja, finala neće biti održana istog dana, već su sve borbe za zlato u pojedinačnoj konkurenciji na programu u subotu, 24. novembra.

Ekipna i timska finala su na programu posljednjeg dana šampionata, 25. novembra.

Osim kataša, od crnogorskih takmičara danas će takmičenje početi i za najteže težinske kategorije u borbama. U teškoj kategoriji našu zemlju će predstavljati Almir Cecunjanin, sa početkom borbi u 12 sati.

U 13.15 časova na tatami će i Danilo Lučić u kategoriji do 84 kilograma. U popodnevnom programu, od 17 sati startuju eliminacione kategorije do 75 kiograma, u kojoj nastupa Nemanja Brašanac. Našim karatistima će savjete iz ugla davati selektor muške selekcije u borbama Dragoljub Fatić.

Selektor ženske reprezentacije u borbama, Slavenko Bajić danas će od 14.30 sati stajati u uglu Dragani Konjević u teškoj kategoriji, a u 15.45 sati startuju borbe u kategoriji do 68 kilograma u kojoj je naš adut Marina Raković, bronzana sa posljednjeg Evropskog prvenstva na Tenerifima.

"U ovoj godini smo naporno radili, učestvovali i imali uspjeha na brojnim takmičenjima. Imali smo kontinuitet dobrih rezultata na Evropskom, Mediteranskom i prvenstvu Balkana, i nadamo se da ćemo nastaviti niz i na najvećoj smotri. Očekujem odličan rezultat ženske ekipe, koju predvodi osvajačica bronze sa Evropskogh prvenstva, Raković. No, mi ne smijemo praviti pritisak, pošto je naša ekipa jako mlada i većini je ovo prvi nastup na Svjetskom prvenstvu", kazao je Bajić.

Crnogorska selekcija broji 17 takmičara, koji će se takmičiti u 14 kategorija.

Bonus video: