Kad je shvatio da nije za fudbal, Karadaglić je uzeo gitaru i osvojio svijet

Na koncertima u Australiji Miloš će svirati latino melodije, koje je prvi put čuo davno u Crnoj Gori
3 komentar(a)
Ažurirano: 20.11.2012. 08:45h

Crnogorski gitarista Miloš Karadaglić, nakon međunarodne turneje u Sjevernoj Americi, Evropi i Aziji, stigao je u Australiju gdje će u okviru nacionalne turneje održati seriju koncerata. Na koncertima u Australiji Miloš će svirati latino melodije, koje je kako piše australijski World news SBS, prvi put čuo davno u Crnoj Gori.

Kako navodi i portal, Miloš je uzeo sudbinu u svoje ruke, kada je odlučio da sa 16 godina napusti Crnu Goru i počne da uči klasičnu gitaru na Kraljevskoj akademiji u Londonu.

“Iz zemlje koja nema tradiciju klasične gitare, mladi Crnogorac je imao veliki san, da nastupa na scenama širom svijeta. Sada je međunarodna zvijezda”, prenosi portal.

U izjavi koju je Karadaglić dao australijskom mediju, govori kako je počelo njegovo zanimanje za klasičnu gitaru, a sve je krenulo od neuspjeha na fudbalu.

“Ja zaista, zaista nisam mogao da igram nikakav fudbal i nisam bio srećan zbog toga, pa sam morao da pronađem nešto u čemu sam bio dobar”, započeo je Karadaglić dodajući da je onda u porodičnoj kući pronašao polomljenu gitaru.

“Dugi niz godina sam svirao tu gitaru, iako nije bila prikladna“, kazao je Karadaglić.

U vrtlogu sukoba krajem 90-ih koji nijesu zaobišli ni Crnu Goru, Karadaglić je napravio smjelu odluku, napustio je zemlju i odlučio da nastavi karijeru.

“Kada sam imao 16 godina, odlučio sam da uzmem sudbinu u moje ruke, a čuo sam da je Kraljevska akademija u Londonu najbolje mjesto za učenje klasične muzike. Trebalo je poslati audio zapis i ja sam odlučio da snimim svoje sviranje bez ičijeg znanja“, ispričao je Karadaglić.

Nakon toga, primljen je na Kraljevsku akademiju, i imao je nevjerovatan uspon ka vrhu, što potvrđuju brojne nagrade i priznanja.

Bonus video: