ZIKS: Stanišić nije iz zatvora ulazio na Fejsbuk, redovno ga pretresamo

U periodu koji se navodi kao vrijeme promjene profila, pretres sobe u kojoj je smješten Vidoje Stanišić vršen je dva puta - tvrde iz spuškog zatvora
131 pregleda 10 komentar(a)
vidoje stanisic, Foto: Facebook.com
vidoje stanisic, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 20.11.2012. 15:58h

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija tvrdi da pritvorenik Vidoje Stanišić nema mobilni telefon i da nije pristupao društvenoj mreži Fejsbuk iz Istražnog zatvora.

U njihovom reagovanju na tekst "Stanišić opet čatuje iz pritvora" koji je juče objavljen u "Vijestima" navodi se da je kod Stanišića u septembru i oktobru osam puta rađen pretres i da su mu pronađena dva mobilna telefona.

"U objavljenom tekstu navodi se da je pritvorenik V. S. promijenio profil naFejsbuku prije desetak dana. Uprava ZIKS-a isključuje mogućnost da je to uradio koristeći mobilni telefon iz Zatvora Podgorica iz razloga što je u periodu koji odgovara vremenu naznačenom u tekstu kao vrijeme promjene profila, pretres sobe u kojoj je smješten V.S. vršen dva puta i to 5. i 12. novembra. Tom prilikom nije pronađen mobilni telefon, niti neka druga nedozvoljena stvar.

U periodu septembar-oktobar osam puta je vršen lični pretres i pretres prostorije u kojoj je smješten pritvorenik V. S. i kod istog su dva puta nađeni mobilni telefoni zbog čega je, u skladu sa Pravilnikom o bližem načinu izvršavanja pritvora, disciplinski sankcionisan, a o istom je obaviješten i nadležni sudija za istragu", navodi se u reagovanju Uprave ZIKS-a.

Oni su pojasnili da su zbog teksta objavljenog u "Vijestima" "i zbog objektivnog informisanja javnosti", Stanišića pretresali i juče i da kod njega nije pronađen mobilni telefon kao ni bilo koji drugi nedozvoljeni predmet.

"Želimo da naglasimo da uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija sprovodi intenzivne mjere i radnje na suzbijanju unosa nedozvoljenih stvari namijenjenih pritvorenim, osuđenim i prekršajno kažnjenim licima, prije svega narkotika, mobilnih telefona. Opravdano se može istaći da su dosadašnje aktivnosti dale značajne rezultate u otkrivanju unosa i posjedovanja nedozvoljenih stvari kako prilikom pretresa lica i stvari na posjetama, tako i prilikom pretresa prostorija u kojima borave lica lišena slobode kao i eventualnog unošenja nedozvoljenih stvari i materija od strane službenika ZIKS-a", zaključuju iz spuškog zatvora.

Bonus video: