Ratko Odalović dobitnik nagrade "Petar Lubarda"

"Moje zadovoljstvo je veliko jer je odluku o nagradi donio žiri koji veoma cijenim", prokomentarisao je Odalović
306 pregleda 3 komentar(a)
Ratko Odalović, Foto: Arhiva Vijesti
Ratko Odalović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.11.2012. 14:14h

Crnogorski umjetnik Ratko Odalović dobitnik je Državne nagrade “Petar Lubarda” za sliku “Čuvari biljnog nasljeđa” (ulje na platnu).

“Upravo sam čuo vijest koja me je veoma obradovala", rekao je Odalović

Odalović je jedan od 25 crnogorskih umjetnika, ovogodišnjih učesnika Salona “Petar Lubarda”, u selekciji istoričarke umjetnosti Milice Radulović, koji će uskoro biti otvoren u Galeriji savremene crnogorske umjetnosti “Dado Đurić“ na Cetinju.

“Upravo sam čuo vijest koja me je veoma obradovala - da sam dobio nagradu koja nosi ime jednog od naših najvećih umjetnika. Moje zadovoljstvo je veliko jer je odluku o nagradi donio žiri koji veoma cijenim. A donijeti odluku o najboljem među 25 izuzetnih ostvarenja, nije nimalo lak posao”, prokomentarisao je Odalović.

O Državnoj nagradi “Petar Lubarda” odlučivao je žiri u sastavu: predsjednik prof. mr Nikola Gvozdenović, i članovi mr Zlatko Glamočak, Nataša Nikčević, Ljiljana Zeković i Mladen Lompar.

Dosadašnji dobitnici nagrade “Petar Lubarda”, koja se dodjeljuje svake tri godine, su Dado Đurić, Zlatko Glamočak, Pavle Pejović i Filo Filipović.

Bonus video: