Amfilohije za govor mržnje dobio opomenu

Tužilaštvo tereti Radovića da je „kleo i vrijeđao nacionalna osjećanja građana”, tako što je, između ostalog, prokleo svakog ko hoće da sruši limeni objekat na Rumiji
102 pregleda 18 komentar(a)
amfilohije, Foto: Arhiva Vijesti
amfilohije, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 19.11.2012. 11:35h

Sudija podgoričkog Suda za prekršaje Larisa Begović izrekla je sudsku opomenu mitropolitu crnogorsko-primorskom Amfilohiju, optuženom za govor mržnje u periodu od šestog januara prošle, do 18. januara ove godine, navodeći da će se opomenom postići svrha kažnjavanja.

Njega tužilaštvo tereti da je u tom periodu "kleo i vrijeđao nacionalna osjećanja građana", tako što je, između ostalog, za Badnje veče prokleo svakog ko hoće da sruši limeni crkveni objekat na Rumiji.

Amfilohije nije došao na suđenje, a njegov branilac advokat Vojislav Đurišić napustio je sudnicu prije izricanja presude, navodeći da je okrivljenom i njegovoj odbrani uskraćeno pravo na fer, zakonito i pravično suđenje.

Advokat Vojislav Đurišić je najavio da će se žaliti na odluku prekršajnog suda

Đurišić je opet tražio izuzeće sudije i predsjednika prekršajnog vijeća, što je sudija odbila kao nedozvoljeno, jer se o tome već odlučivalo.

Sudija je odbila i njegov prijedlog da se okrivljenom i braniocima dostavi izmijenjeni optužni akt, navodeći da im je dostavljen zapisnik sa prethodnog glavnog pretresa, kada je tužilac precizirao optužni akt.

Đurišić je najavio da će se žaliti na odluku prekršajnog suda.

Bonus video: