Ispituju čija je droga, još nema osumnjičenih

Više državno tužilaštvo započelo je izviđaj u postupku zapljene 38,8 kilograma kokaina
121 pregleda 13 komentar(a)
Kokain, Luka Bar, Foto: Uprava carina
Kokain, Luka Bar, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 16.06.2018. 06:39h

Više državno tužilaštvo započelo je izviđaj u postupku zapljene 38,8 kilograma kokaina, koji su preksinoć u kontejneru u Luci Bar otkrili službenici Uprave carina.

“U Višem državnom tužilaštvu u Podgorici formiran je predmet povodom inicijative Uprave policije – CB Bar, koja je dostavljena ovom tužilaštvu, za donošenje naredbe za hemijsko vještačenje praškaste supstance bijele boje, za koju se pretpostavlja da je opojna droga kokain, koja je pronađena u jednom kontejneru u Luci Bar, kao i za DNK vještačenje izuzetih tragova, a koje naredbe za predmetna vještačenja su od strane tužilaštva donijete i dostavljene Forenzičkom centru Danilovgrad”, saopšteno je iz tužilaštva.

Izjave su uzete od mnogih, pa i od vozača kamiona u kojem je pronađen kokain, ali osumnjičenih za sada nema.

“U koordinaciji sa nadležnim tužiocem policijski službenici sprovode dalje policijsko - tužilačke aktivnosti u ovom predmetu, usmjerene na identifikovanje lica koja su uputila pošiljku sa kokainom, kao i lica koja je trebalo da je preuzmu radi daljeg neovlašćenog stavljanja u promet”, saopšteno je iz UP.

Službenici Uprave carina su preksinoć pronašli 32 pakovanja kokaina, koja su iz Ekvadora, preko Malte, u kontejneru za prevoz banana, pristigla u Luku Bar.

“Službenici Uprave policije će dalje aktivnosti, osim sa drugim nadležnim organima na našoj teritoriji, preduzimati i u saradnji sa bezbjednosnim službama drugih država”, piše u saopštenju policije.

Iz Privredne komore je saopšteno da se crnogorskoj javnosti neprimjereno i indirektno implicira povezanost kompanije Voli sa zaplijenjenom pošiljkom narkotika na području barske luke, te da mediji puste nadležne da odrade svoj posao.

Bonus video: