Ruskinja i Britanac spašeni iznad Mogrena

Avanturistički duh mladog para koji je krenuo da se uspinje sa plaže ka tvrđavi, zamalo ih nije koštao glave
53 pregleda 4 komentar(a)
tvrđava Mogren, Foto: Željko Komnenović
tvrđava Mogren, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 17.11.2012. 14:41h

Pripadnici budvanske Službe zaštite i spasavanja uspjeli su oko ponoći, nakon dvoipočasovne iscrpljujuće potrage, da pronađu rusku dražvljanku i Britanca koji su se 16. novembra predveče izgubili u šumi iznad plaže Mogren.

Avanturistički duh mladog para koji je krenuo da se uspinje sa plaže ka tvrđavi, zamalo ih nije koštao glave. Zatekao ih je mrak, nakon čega su izgubili orijentaciju i počeli bespomoćno da lutaju šumom, tražeći izlaz.

Mještanin koji je oko 21.30 časova šetao psa Jadranskom magistralom, u blizini tunela Mogren, začuo je povike koji su dopirali iz šume. Odmah je pozvao policiju, te im ispričao kako je čuo dozivanja iz pravca stare tvrđave Mogren.

Policija je poziv proslijedila Službi zaštite i spasavanja i zajedno sa dežurnom ekipom vatrogasaca se uputila na lice mjesta. Odmah su se uspeli do tvrđave Mogren, pokušavajući da lociraju par.

"Čuli smo povike, koji su dopirali nedaleko od tvrđave. Došli smo do tvrđave, popeli se, ali i dalje glasovi su bili daleko. Locirali smo ih niže u šumi, ali je do toga mjesta bilo nemoguće sići iz pravca tvrđave, zbog čega smo akciju spasavanja odlučili da započnemo sa plaže Mogren II, te sa te pozicije započeli da se uspinjemo kroz šumu. Međutim, ni tada nismo uspjeli da ih lociramo. Iako su kod sebe imali telefone i sa njima kontaktirali preko svoje drugarice, nije bilo načina da nam daju znak gdje se nalaze. Bukvalno smo se probijali kao kroz šumu, kako bi došli do njih, te svaki pedalj šume pretražili. Uspjeli smo da dođemo do njih, i oni srećom nijesu povrijeđen“, ispričao je za "Vijesti" načelnik Službe Zdravko Šljukić.

Bonus video: