Nikšić: Pas lutalica napao dječaka

Dječak je završio u bolnici, na nozi ima „ožiljak“ od 15 kopči koji će ga podsjećati na neprijatan susret sa psom
129 pregleda 14 komentar(a)
psi lutalice, Nikšić, Foto: Darko Bulatović
psi lutalice, Nikšić, Foto: Darko Bulatović
Ažurirano: 17.11.2012. 11:13h

Pas lutalica napao je u četvrtak veče ispred Sportskog centra jedanaestogodišnjaka dok se vraćao sa treninga.

Dječak je završio u bolnici, na nozi ima „ožiljak“ od 15 kopči koji će ga podsjećati na neprijatan susret sa psom.

Njegova majka juče je obilazila institucije pokušavajući da nađe ko je u gradu pod Trebjesom odgovoran što se ulicama nesmetano šeta čopor pasa.

„Otišla sam u Komunalnu policiju, oni su me poslali u Centar bezbjednosti, ovi u Opštinu, a iz Opštine mi rekli da se obratim Komunalnom preduzeću. Iz Komunalnog su me vratili na Komunalnu inspekciju koja mi je predložila da tužim Opštinu, što ću i da uradim. Ali, najgore je od svega što će se ovo desiti i nekom drugom djetetu ili odrasloj osobi, a niko u gradu nije odgovoran“, razočarano je za prokomentarisala majka.

Ali, ni psi nijesu krivi što u tolikom broju lutaju gradom, što ponekad napadnu građane ili, kao što je to bio slučaj u septembru u naselju Dragova Luka, uskoče u obor i usmrte čak tri svinje. Krivi su neodgovorni vlasnici i lokalna uprava koja već godinama, makar u priči, gradi azil za napuštene životinje. Ideja da se napravi regionalni azil za opštine Nikšić, Šavnik i Plužine postoji, ali izgleda da fali novca, a i lokacija je sporna.

Dok se to ne dogodi, Nikšićanima preostaje da se nadaju da baš oni toga dana nijesu meta pasa lutalica.

Bonus video: