Osumnjičen da je falsifikovanim karticama uzeo 2.200 eura

I. P. (32) iz Cetinje uhapšen je u Podgorici, dok je njegov sugrađanin N. Đ. (35) 5. novembra uhapšen u Budvi
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.11.2012. 15:27h

U nastavku akcije "Zebra" policija je u danas uhapsila I.P. (32) iz Cetinja.

"Službenici Uprave policije su u Podgorici, lišili slobode I.P., zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje. I.P. je, kako se sumnja, izvršio pomenuto krivično djelo na štetu jedne komercijalne banke u Podgorici, koju je oštetio za iznos od 2.200 eura", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Protiv I.P. je podnijeta krivična prijava, uz koju je predat Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici, na dalju nadležnost.

Iz policije podsjećaju da je u akciji "Zebra", 5. novembra u Budvi, uhapšen N.Đ. (35) iz Cetinja, zbog osnovane sumnje, da je počinio krivično djelo falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje.

Protiv N.Đ. je tada podnijeta krivična prijava, zbog sumnje, da je upotrebom falsifikovanih kreditnih kartica pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 9.500 eura.

"U nastavku akcije protiv N.Đ. je, 13. novembra podnijet i poseban izvještaj zbog osnovane sumnje, da je vršenjem krivičnog djela falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje na štetu tri crnogorske komercijalne banke, pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 14.500 eura. Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je N.Đ., vršenjem krivičnih djela falsifikovanje i zloupotreba kreditnih kartica i kartica za bezgotovinsko plaćanje pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 24.000 eura za koju sumu je i oštetio tri crnogorske komercijalne banke", navodi se u saopštenju.

Bonus video: